2024 NDS Edebiyat Ödülü Başvuruları Devam Ediyor

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ile Notre-Dame de Sion’lular Derneği tarafından 2008 yılından bu yana düzenlenen NDS Edebiyat Ödülü dönüşümlü olarak bir yıl Türkçe yazan bir yazarın eserine; bir sonraki yıl ise Fransızca yazan ve eseri Türkçeye çevrilmiş bir yazarın eserine verilmektedir.

2024 yılı NDS Edebiyat Ödülü, Fransızca yazan ve eseri Türkçeye çevrilmiş, hayatta olan Türk veya yabancı bir yazarın eserine verilecektir. Ödüle aday olan eserlerin ilk baskılarının 1 Nisan 2021 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında yazarın bağlı olduğu yayınevi tarafından yayınlanmış olması gerekmektedir.

Eserlerin düz yazı niteliği taşıyan roman, anlatı, öykü, deneme gibi türlerde yazılmış olması koşulu bulunmaktadır. Yazar, gazeteci, öğretim üyesi NDS mezunlarından oluşmuş dokuz kişilik jürinin yapacağı değerlendirme sonucu verilecek ödülün miktarı 20.000 TL’dir.

NDS Edebiyat Ödülü, 2024 baharında sahibini bulacaktır. Ödül törenleri, her yıl Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi himayesinde Fransız Sarayı’nda gerçekleştirilmektedir.

Yarışmaya katılmak için, eserlerin isimlerini, yazarlarını, yayın tarihlerini içeren bilgileri ndsedebiyatodulu@nds.k12.tr adresine iletmenizi ve bu listedeki kitaplardan bir örneğini 30 Eylül 2023 tarihine kadar aşağıdaki adrese göndermeniz gerekmektedir:

Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi
NDS Edebiyat Ödülü
Cumhuriyet Caddesi No: 127
34373 Harbiye - İstanbul
0212 240 61 74

Tanıtım ve yönetmelikle ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

2008’den bu yana NDS Edebiyat Ödülü’nü kazanan tüm kitapları görmek için buraya tıklayınız.

NDS Edebiyat Ödülü’nün resmi Instagram hesabını ziyaret etmek için buraya tıklayınız.

Tüm katılımcılara başarılar dileriz.