19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 104. yılında, Atatürk ilke ve devrimlerine her geçen yıl daha da artan bir saygı ve bağlılıkla kutluyoruz.

Okul müdürü Alexandre Abellan ve Türk Müdür Başyardımcısı Tuna Saikali’nin açılış konuşmalarının ardından, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla 19 Mayıs töreni başladı. Sonrasında okulumuzun «Millli Sporcu» ünvanına sahip öğrencileriyle şöyleşi gerçekleştirildi.

Törenin devamında NDS müzik kulübü, tüm seviyerlerden öğrencilere çoşkulu bir konser verirken, dans kulübü öğrencilerimiz 19 Mayıs için hazırladıkları gösteriyi sundular.

Gösterilerin ardından Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından düzenlenen Distopik Öykü Yazma Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu.

“Gençler! Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz.

Siz, almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız.”

Mustafa Kemal ATATÜRK