15 NDS öğrencisinin katıldığı 3D yazıcı atölyesi

6 Haziran 2016 tarihinde 15 istekli NDS öğrencisi Zaxe Firmasının düzenlediği 3D yazıcı atölyesine katıldılar.

« 6 Haziran Pazartesi günü Zaxe firmasının düzenlediği 3D yazıcı atölyesinde, yazıcıların nasıl çalıştığı, çalışması için hangi programlara ihtiyaç duyulduğunu öğrendik.TinkerCad adlı programda kendi tasarımlarımızı yapıp bastırdık. Çok ilgili olduğum bir konu olan 3D yazıcılara grubumuzdan da bir hayli ilgi vardi. Anlatılanları herkes dikkatle dinledi ve tasarımı yaparken herkesin çok eğlendiği rahatca belli oluyordu. Bu seneki ve hatta lise yaşamımdaki en ilginç ve güzel etkinliği kesinlikle herkese tavsiye ederim. »
Cenk Akiz

« Yaptığımız bu etkinlik çok hoşuma gitti. Gelecekte her eve girebilecek ileri bir teknoloji. »
Mert Keskin

« 3D yazıcı teknolojisini daha önce duymamıştım. Atölye gezisi duyurulduğunda araştırdım ve çok ilgimi çekti. 3D yazıcı teknolojisini en ince ayrıntısına kadar öğrendik, hatta kendi tasarımımızı çizip basma şansı bulduk. Bu yazıcıların kullanım alanlarının çok geniş olduğunu gördük. Arkeolojinin, mimarinin yanı sıra, bu yazıcıların eğitim hayatımızda büyük bir yeri olacağını düşünüyorum. »
Selen Karakılıç

« 3D yazıcı teknolojisini öğrenmek gerçekten insanın gelecek için heyecanlanmasına neden oluyor. Bu teknolojiyi kendi hayatımda kullanmak için kaynaklar da öğrendim. »
Aslı Demiralp

« Günümüzde ve gelecekte önemli bir yer edinmiş ve daha da edecek olan teknolojik yenilikleri görmek ve daha sonrasında da bunun bir parçası olabilmek sanırım herkesi mutlu etti. Yaptığımız çalışmalar zamanın kısıtlı olmasına karşın çok güzellerdi ve bize yardımcı olan herkes sabırla yanımızda oldular ve bizi çok iyi karşılayıp ağırladılar. »
Defne Tanır

« Bence bu atölye hepimiz için çok güzel bir deneyim oldu. Bu cihazı kullanmak, neler yapılabileceğini görmek gerçekten çok güzeldi. Sadece üç boyutlu yazıcı hakkında bilgi alıp, bu yazıcıları kullanmakla kalmadık, bu teknolojik gelişmenin yeni bir endüstriyel devrim niteliğinde olabileceğini, hangi alanlarda kullanılabileceğini nasıl sonuçlar doğurabileceğini kabaca öğrenmiş olduk. Böyle bir tecrübenin geleceğe dair bir yatırım olacağını düşünüyorum. »

Başak Kileci

Herkesin keyif aldığı eğitici teknolojik atölye için Zaxe firması yetkililerine çok teşekkürler.