10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni | 2022

10 Kasım sabahı Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünü anmak üzere saygı, özlem ve minnetle bir araya geldi.

Saat 9’u beş geçe tüm İstanbul’u baştan başa saran siren sesleri eşliğinde Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sonrasında hep birlikte İstiklal Marşı’nı söylediler.

Töreni sunan öğrencilerimiz günün anlam ve önemini şu duyarlı sözlerle dile getirdi:

"(...) Bugün kurtarıcımız, Türk devrimlerinin yaratıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı gün. Tam 84 yıl oldu ona veda edeli. Yüreklerde her geçen yıl büyüyen sevgisiyle, günümüze ayna tutan sözleriyle ve hasretle arıyoruz, anıyoruz onu.

Ölmez Atatürk’ü olan ulus
Ne karanlık
Ne acı
Uğrayamaz artık yurda