Bilgisayar Bilimi

Bilgisayar, tüm derslere yardımcı olan bir araçtır. Fransızca olarak işlenen «Bilgisayar Bilimi Dersi»nde, MEB müfredatına uygun olarak öğrencilerimizin tüm eğitim yaşamları boyunca kullanacakları, ihtiyaç duyacakları konular işlenmekte, farklı derslerde hazırlanılan projelere yardımcı olması, günümüz teknolojilerinin tanıtılması ve gelişen teknolojilere uyumlarını sağlaması amaçlanmaktadır. Gençler her ne kadar bilgi teknolojileri konusunda etkin olsalar da etik ve güvenlik konularında eksikleri bulunmakta ve hazırlık sınıfından bu eksikler kapatılmaktadır.

Okulumuz Google Eğitim uygulamalarını kullanmaktadır.

9. sınıftan itibaren de programlama, robot ve üç boyutlu baskı eğitimi görmek isteyen öğrencilerimiz kontenjan dahilinde Galatasaray Üniversitesi ile işbirliği içinde yapılan «Yeni Teknolojiler Sertifika Programı»na katılabilirler.

Daha detaylı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.