Yeni Teknolojiler Sertifika Programı | Galatasaray Üniversitesi x NDS

Sayın Veli, Sevgili Öğrencimiz,

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi olarak, vizyonumuzu “iki büyük kültürün yüzyılı aşan ortak deneyimlerini çağdaş verilerle birleştiren atılımcı çalışmaları ilke edinmiştir” şeklinde ifade ettiğimizi biliyorsunuz. Okul olarak, vizyonumuzun gerektirdiği doğrultuda çalışmalara devam ediyor ve içinde bulunduğumuz değişim, yenilik ve teknoloji çağında, öğrencilerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak Galatasaray Üniversitesi resmi işbirliğiyle planladığımız “Yeni Teknolojiler Sertifika Programı”nı öğrencilerimize önermekten mutluluk duyduğumuzu sizlere duyuruyoruz.

“Yeni Teknolojiler Sertifika Programı”nı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz, Galatasaray Üniversitesi ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi imzalı sertifika almaya hak kazanacaktır. Bu sertifika programının öğrencilerimiz için önemli bir fırsat ve ayrıcalık olduğunu düşünüyoruz. Program, öğrencilerimizin büyük üniversitelere kabulde fark yaratmak amacıyla akademik dosyalarını zenginleştirmeleri, emek, merak ve ilgi alanlarını göstermeleri için de bir olanak olacaktır.

Devam zorunluluğu bulunan 45 saatlik bu programda, yıl boyunca sırasıyla

-Robot
 Programlama
 3D tasarım ve baskı

konuları işlenecek ve her konu sonunda öğrencilerimizden proje gerçekleştirmeleri ve uygulanacak sınavlarda başarılı olmaları istenecektir. Bir sonraki aşamaya ilerleyebilmek için projenin Galatasaray Üniversitesi ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi eğitim ekibi tarafından onaylanması gereklidir.

Program, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar istekli tüm öğrencilere açıktır. Projeden, Galatasaray Üniversitesi Rektör danışmanı, Meslek Yüksekokulu Müdürü aynı zamanda okulumuz Fizik öğretmeni Yrd. Doç. Dr. Erden Tuğcu, Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. A. Teoman Naskalı, Okulumuz Eğitim Teknolojileri Koordinatörleri Yeşim Özçubukçu (Müdür yardımcısı, Matematik ve Bilgi İletişim Teknolojileri Öğretmeni) ve Elisée Reclus (Matematik öğretmeni) sorumludur.

Eğitim, 3 Ekim 2016 tarihinden itibaren seçiminize göre pazartesi, salı, perşembe günlerinden birinde haftada bir kez, saat 15:00 – 16:20 arası gerçekleştirilecek olup Mayıs sonuna kadar devam edecektir. Her güne en fazla 15 öğrenci kabul edilecektir. Öncelik başvuru ve öğrencinin genel başarı durumuna göredir. Eğitim ücretsizdir.
Birinci bölümde devamsız olan ve/veya yeterli başarıyı gösteremeyen öğrenci ikinci bölüme kabul edilmez.Eğitime katılan öğrencilerimiz, 16:30’daki geç servislerden yararlanabileceklerdir.

Konuyla ilgili kararınızı belirten dilekçenin, 30 Eylül Cuma gününe kadar Yeşim Özçubukçu’ya iletilmesini rica ederiz.
Saygılarımızla

Not: Duyuru, aynı metinle 9-10-11 ve12.sınıf öğrencilerimize dağıtılacaktır.
Başvuru dilekçe dağıtılacak duyurunun arkasında olup internet sitesinde de yayınlanmıştır.
Dilekçe için tıklayınız.

Yeni Teknolojiler Sertifika Programı Kayıt Dilekçesi