Lycée Notre Dame de Sion

Cumhuriyet Caddesi 127 Harbiye 34373 Istanbul
Tel:+90 (212) 219 16 97 www.nds.k12.tr

Tanıtım

Üst düzey bir sanatsal misyon

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması’nın hedefi, dünyanın dört bir yanından seçilmiş olan, uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri bir araya getirmek ve tanıtmaktır. Bu misyon; sanatçılara, müziklerini geliştirmelerini sağlayacak bir paylaşım mekânı sunmak, onların; dinleyiciler, müzisyenler ve uluslararası üne sahip konser sanatçılarından oluşan jüriyle buluşmalarını sağlamak arzusuyla yola çıkmıştır. İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması, genç müzisyenlerin kariyerinde önemli bir aşama olmayı arzu etmekte ve yıllar içerisinde Türkiye’de, Akdeniz Bölgesi’nde ve giderek dünya çapında öneme sahip, bir müzik etkinliği olmayı hedeflemektedir.

Yarışma sınavları, İstanbul’un şehir merkezinde bulunan Notre Dame de Sion Lisesinin konser salonu’nda gerçekleştirilecektir. Adayların ön seçimi DVD ya da görsel-işitsel dosya üzerinden yapılacaktır. Yarışma halka açık dört ayrı sınavdan oluşacaktır. Finalde adaylara, orkestra şefi ve jüri başkanı Vahan Mardirossian yönetimindeki Orchestra’Sion orkestrası eşlik edecektir.

Birincilik Ödülü 10.000 $, İkincilik Ödülü 5.000 $, Üçüncülük Ödülü 2.500 $’dır.

Birincilik Ödülü’nü alana birçok konser vermesi teklif edilecek olup, bunlar arasında: Notre Dame de Sion Lisesi Gösteri Salonu’nun yıllık programı çerçevesinde bir resital, Théâtre Saint Bonnet’de bir resital ( Bourges, Fransa), Lisztomanias’ın "Liszt’in Doğusu" 2018 Festivali’nde bir resital (Chateauroux, Fransa), Domaine Les Forges de la Vache’da doğaçlamalar dizisinde bir resital (Nièvre, Fransa), Vila-Seca 2018 Müzik Festivali’nde bir resitale katılım (Vila-seca, İspanya) bulunmaktadır. Kazanan yarışmacı daha sonra başka konserler de verebilir. Bu konserlerin listesi internet sitesinde düzenli olarak güncellenecektir.

Jüri üyeleri adaylardan birine Cap Ferret Music Festivali Akademisi’ndeki ustalık sınıflarına katılmak ve Festivaldeki Genç Yetenekler konserlerinde yer almak üzere bir haftalık burs (ders ve konaklama), ayrıca konserin videosunu verecektir (Cap Ferret, Fransa).

İlk üç ödülü kazananlara başka ek ödüller de verilebilecek olup, bunlar arasında mesela Notre Dame de Sion Lisesi Özel Öğrenci Ödülü veya Jüri üyelerinin onayladığı herhangi bir başka müzik ödülü yer alacaktır.

Tüm ödüller yarışmanın kapanışı vesilesiyle düzenlenecek bir gala gecesinde
verilecektir.

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması 2013’ten beri saygın Alink-Algerich Vakfının üyelerinden biridir. Yarışma Organizasyon Kurulu; 2013 yılında yapılan yarışmanın jüri üyesi olan, 2015 ve 2017’deki yarışmalara Fransa’dan danışman ve 2015’te öğrenci jürisi başkanı olarak katılan sanatçı Franck Ciup’un gözetim ve uzmanlığında çalışmaktadır.