Yeni Öğrencilerin NDS’deki Oryantasyon Oyunu

Eğitim-öğretim yılı başlarken, NDS’li yeni öğrenciler, okul ortamını ve okul kadrosundaki önemli isimler ile bulundukları mekânları tanımak amacıyla, rehber öğretmenlerin kendilerine yönelik olarak geliştirdikleri Oryantasyon oyununa katıldılar.

Çözmeye çalıştıkları okul planı ellerinde, küçük öğrenci grupları; müdür yardımcıları, giriş sorumluları, revir, sekreterlik, medyatek, gösteri salonu vb. mekânlardan geçtiler. Yönlerini bulmalarını kolaylaştırmak için dokuzuncu sınıf arkadaşları da onlara katıldılar.

Okul mekânının keşfinden sonra öğrenci grupları sınıflarına döndüler. Oryantasyon oyunu, her aşamada keşfedilen kelimelerin bir araya getirilmesiyle kurulan Fransızca bir cümleyle noktalandı.