Uluslararası Piyano Yarışması’ basına tanıtıldı

İstanbul’un en eski okullarından Notre Dame de Sion (NDS) Fransız Lisesi, 156 yıllık eğitim faaliyetine ek olarak 2000’li yıllarda başlattığı sanat etkinliklerini uluslararası boyuta taşıma girişimlerini "İstanbul Uluslararası Piyano Yarışması Orchestra’Sion” projesiyle sürdürüyor.
Harbiye’deki okulda bugün düzenlenen basın toplantısında NDS Müdürü Yann de Lansalut ile jüri başkanı ünlü piyanist Stéphane Blet, 11-17 Kasım 2013’te gerçekleştirilecek olan yarışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

«TÜRKİYE İLE FRANSA ARASINDAPRÜ»

Stéphane Blet, «Lansalut’nün girişimiyle ilki düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nın çok sayıda yetenekli piyaniste ve Avrupa’da henüz pek bilinmeyen son derece zengin bir müzik tarihine sahip olan Türkiye ile Fransa arasında bir köprü oluşturacağı için mutlu» olduğunu dile getirdi.
Blet, «Bu yarışmanın hem bu güzel ülkeyi, dünyanın dört bir yanından gelecek olan genç virtüozlara tanıtmak hem de halklar arasında verimli bir kültür alışverişini sağlamak için bir aracı olmasını tüm kalbimle diliyorum» diye konuştu.

«İSTANBULUN SANAT HAYATINA DEĞER KATACAĞIZ»

NDS Müdürü Yann de Lansalut ise «Avrupa’daki, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki, Latin Amerika’daki, Avustralya’daki Notre Dame de Sion Okullarını da anımsayarak, İstanbul’da uluslararası bir piyano yarışmasının gerçekleştirilmesinin zamanı gelmiş olduğuna karar verdiklerini» söyledi.
Lansalut, «bir yıl Türkçe yazan bir yazarın kitabına, ertesi yıl Türk ya da yabancı bir yazarın Fransızcadan Türkçeye çevrilmiş kitabına yer verilen NDS Edebiyat Okulu’yla başlayan projenin ikinci aşamasını oluşturan Uluslararası Piyano Yarışması’yla yetenekleri tanıtmayı, İstanbul’un çok önemli ve hareketli müzik ve sanat hayatına değer katmayı hedeflediklerini» ifade etti.

JÜRİ MÜZİĞİN USTALARINI BİR ARAYA GETİRDİ

Uluslararası Piyano Yarışması jürisi, Stéphane Blet (Jüri Başkanı), Ali Darmar, Eric Heidsieck, Etsuko Hirose, Dong Jun Kim, Süher Pekinel, Nikoloas Samaltanos, Ayşegül Sarıca’dan oluşuyor.
Fransız sanat dostu Pierre Bergé başkanlığındaki Onur Kurulu’nda ise Leduc Yayınları Başkanı Michel Crichton, kemancısı Ayla Erduran, piyanist Byron Janis, Fransız besteci Michel Merlet, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Kurucusu ve Yöneticisi, Prof. Dr. Filiz Ali, TRT Genel Sekreteri Nihan Ünay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AB ve Dış ilişkilerKomisyon Başkanı Ayla Serpil Bağrıaçık ve Fransız Kültür Merkezi bulunuyor.