Türkiye’deki Frankofon Liseliler Edebiyat Ödülü’nün İkincisi için NDS’de Oylama

NDS’nin de katıldığı İkinci Türkiye’deki Frankofon Liseliler Edebiyat Ödülü’nün ilk aşaması, 16 Ocak 2018’de sona erdi. O gün, etkinliğe dahil edilen son kitap üzerinde tartıştıktan sonra, yarışmaya katılan 22 kişilik 10.sınıf öğrencileri, tercih ettikleri kitap için oy kullandılar.

Notre-Dame de Sion’daki oylama sonuçları aşağıda açıklanmıştır:

Martin Page’ın Banksy et moi (Banksy ve Ben) adlı yapıtı: 12 oy
Jean-Philippe Blondel’in Au rebond (Sıçrayış) adlı yapıtı: 7 oy
Martin Page’ın Plus tard je serai moi (Daha Sonra Ben Olacağım) adlı yapıtı: 2 oy
Gaël Aymon’un Oublier Camille (Camille’i Unutmak) adlı yapıtı: 1 oy.

Katılımcı liseler genelinde, en çok beğenilen eserler aşağıda sıralanmıştır:

Plus tard je serai moi: 34 oy
Banksy et moi: 32 oy.

Bu buluşma süresince, NDS’den iki öğrenci, 19 Mart tarihinde Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak Türkiye genelindeki tartışmada NDS’yi temsil etmeyi önerdi.

Yarıyıl tatili dönüşünde, söz konusu tartışmada liseyi temsil edecek öğrencinin hazırlanma süreci ile birlikte bu edebî etkinliğin ikinci aşaması değerlendirilecek. Bu amaçla, beğenilen iki kitap etrafında gelişen tartışma oturumları ile Edebiyat Ödülü’ne katılmış liselilerle bir veya iki münazara denemesi yapılması öngörülüyor.