Türkiye’deki Frankofon Liseliler Edebiyat Ödülü Finali’nde öğrencimiz Zeynep NDS’yi temsil edecek

24 Şubat 2020 tarihinde, Türkiye’deki Frankofon Liseliler Dördüncü Edebiyat Ödülü’ne katılan 10. sınıf öğrencileri deneme niteliğindeki bir münazaraya katıldılar. Bu etkinlik sırasında, Zeynep G. (10B) ve Nil A. (10C), final için yarışan iki kitaptan her birini savundular.

İki sunum sonrasında, arkadaşlarının oyları iki aday arasındaki oy eşitliğini bozdu. 19 Mart tarihinde İstanbul’daki Fransız Enstitüsünde gerçekleşecek büyük finalde Notre-Dame de Sion Fransız Lisesini Zeynep temsil edecek.

Zeynep burada Timothé Le Boucher’nin «Ces jours qui disparaissent» (Kaybolan O Günler) adlı eserini savunacak. Bu büyük olaya hazırlanmak için NDS’deki Fransızca Tiyatro öğretmeninden danışmanlık alacak.

Bu edebiyat ödülü çerçevesinde hazırlanan iki buluşma gününe katılan lise öğrencilerimiz, aynı zamanda final öncesi sabahında edebiyatla bağlantılı olarak önerilen farklı atölyelere de kayıtlarını yaptırdılar.