Turgay Polat’ın Konferansı

14 Ocak 2022 Cuma günü, okulumuzda Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Eğitim Yazarı Turgay Polat’ı ağırladık. « Geleceğin İnsanı » başlıklı sunumu ile 11 ve 12. sınıf öğrencilerine sınav sistemi, üniversiteler, iş dünyasının mezunlarından beklentileri, geleceğin meslek ve gelişecek alanları hakkında çok değerli bilgiler aktardı.
« Geleceğin İnsanı yoktur, geleceğin yetkinlik ve becerileri vardır » ifadesiyle, Turgay Polat, öğrencilerin okudukları bölümler dışında, kendilerine kattıkları niteliklerin ve bu çeşitliliğin geleceğin iş dünyasında çok daha değerli olacağını vurguladı. Lise alanlarından bahsederek, « Çözmeniz gereken soru grubu sizin hayatınızı belirlememeli » diyen Polat, her öğrencinin veri (big data), kodlama ve çeşitli dilleri gibi konularda yetkin olması gerektiğini vurguladı. Dünya çapında yapılan araştırmaların sonuçlarını paylaşarak, Turgay Polat NDS öğrencilerinin aranan profillere sahip olduklarını ve iş dünyasında farklılaşmanın ne kadar önemli ve avantajlı olduğunu aktardı.

Bahçeşehir Rektör Danışmanı Turgay Polat ve ekibine bu değerli bilgi paylaşımları için çok teşekkür ederiz.