YANOYOLA FLÜT ÜÇLÜSÜ

12 Mayıs 2022 19:30

Dikkat: Konser tarihindeki mevcut sağlık koşulları ve yürürlükteki mevzuat saklı kalmak koşuluyla, katılım sadece rezervasyonla mümkündür.

İç mekânda gerçekleşen etkinliklerimize kademeli olarak yeniden başlamayı planladığımız bu süreçte, misafirlerimizi kabul etme kapasitemiz sosyal mesafe kuralları ve konserin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak olanaklarla sınırlıdır. Kabul edilen seyirci sayısının izin dâhilindeki kapasiteyi hiçbir zaman aşmamasını sağlamak için, rezervasyonlar sadece çevrim içi yapılabilir. Telefonla rezervasyon kabul edilmez.

Sağlık koşullarındaki değişim ile resmî makamların talimat veya tavsiyeleri doğrultusunda, konser her zaman iptal edilebilir veya başka bir tarihe ertelenebilir. Bizi takip ederek bu konudaki güncellemelerimizden haberdar olabilirsiniz.

Özgür Ünaldı: Piyano
Elena Ünaldı : Viyola
Prof. Cem Önertürk: Flüt

Program
C. Küi, Keman, flüt ve piyano için 5 küçük parça op.56
E. Smyth, Birbirine bağlı 2 Fransız halk ezgisi
M. Moreno-Buendia, Suite popular Espanola
M. Ravel, Habanera formunda bir parça
E. Zimbalist, Tango
C. Chaminade, Flüt ve piyano için Concertino op.107
M. Duruflé, Prelude, Recitatif ve Variyasyon op.3

Programda ara yoktur.

Elena Ünaldı, viyola

Müzik dünyasının en köklü kurumlarından biri olan Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuvarı mezunu Elena Ünaldı, müzik hayatına beş yaşındayken Sibirya’nın Novokuznetsk şehrinde keman ile başladı. On iki yaşından itibaren viyola çalmaya başlayan Ünaldı, daha sonra Moskova Özel Gnesin Müzik Lisesinde Devlet Sanatçısı Elena Ozol ve Çaykovski Devlet Konservatuvarında Doçent Roman Balaşov’un öğrencisi oldu. Moskova’daki eğitimi boyunca ‘Gnesin virtüözleri’ ve ‘Moskovia’ gibi birçok oda müziği orkestralarına üye olup Almanya, İsviçre, Hollanda ve İtalya’da turnelere katıldı.
Ünaldı, İtalya’nın Siena şehrinde düzenlenen“Chigiana Müzik«Akademisinde dünyaca ünlü viyola sanatçısı Yuri Başmet’in çalıştayına katılarak sanatçı ile yoğun bir şekilde çalışma fırsatı buldu. Oda müziğine büyük ilgi duyan Ünaldı, 2011 ve 2012 yıllarında Kapadokya’da düzenlenen»Klasik Keyifler" oda müziği festivaline, 2016 ve 2018 yıllarında da Finlandiya’da düzenlenen ‘Kamarihelmi’ oda müziği festivaline katılıp konserlerin yanı sıra genç müzisyenlere çalıştaylar da verdi.
Elena Ünaldı şu anda kariyerine aktif olarak yurt Türkiye’de ve yurt dışında devam etmekte ve “NEMETH QUARTET” üyesi olarak düzenli konserler vermektedir. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında viyola ve oda müziği öğretmenliği yapan Ünaldı aynı kurumda doktora çalışmalarını Prof. Görkem Çalgan ile sürdürmektedir.

Özgür Ünaldı, piyano

Avusturya’da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ödül alan ilk Türk olan Özgür Ünaldı, üç turluk üstün performansı ve “en iyi Brahms yorumuyla” uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekti.
Özgür Ünaldı, Gülnara Aziz’in öğrencisi olduğu Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesindeki Lisans eğitimini bölüm ve fakülte birincisi olarak tamamladı ve ardından Moskova - Çaykovski Devlet Konservatuvarının aspirantura sınavlarını kazanarak Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfının eğitim bursuyla okumaya başladı. Moskova’da piyanist Prof. İrina Plotnikova’nın piyano sınıfına girmeye hak kazanan Ünaldı, pedagogun sınıfında özel bir yer edinerek 2010 yılında doktora çalışmalarını başarı ile tamamladı.
Sanatçı Türkiye’de ve yurt dışında çok sayıda şehirde sahneye çıktı, festivallerde yer aldı, ustalık sınıfları verdi. Solist olarak birçok orkestrayla Buşkov, Doğu, Glinka, Goetzel, Grüneis, Osmanaliyev, Pirolli, Sobolev, Şensoy, Tüzün gibi şeflerle sahneye çıktı, konserleri radyo ve televizyonda canlı olarak yayınlandı.
Özgür Ünaldı, solistliğinin yanı sıra Özgecan Günöz (keman) ve Çağlayan Çetin (çello) gibi seçkin müzisyenlerden oluşan Bosphorus Trio’nun üyesidir, eşi Elena Ünaldı ile de viyola-piyano ikilisi olarak yurt içi ve yurt dışında konserler de vermektedir. Sanatçı aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında doçent unvanıyla Piyano Anasanat Dalı’ndaki görevine devam etmektedir.

Cem Önertürk, flüt

1986 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine on iki yaşında iken İlhan Baran ile başladı. 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi sınavını kazandı ve Stiliana Stavreva’nın flüt sınıfına kabul edildi. Gülşen Tatu, Robert Winn, Patrick Gallois, Maurice Steger ve Emmanuel Pahud’un Master Class’larına aktif olarak katıldı. Şubat 2005’te Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Unicef yararına solist olarak konser vermiştir. Mart 2006’da «Yamahascholarship», 2007’de DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) müzik burslarına layık görülmüştür. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden Onur Derecesiyle mezun olan Önertürk, Hochschule für Musik und Theater Hannover’in, ve Hochschule für Musik und Theater München’in master programlarına kabul edilmiştir. Cem Önertürk Hochschule für Musik und Theater München’de Prof. Andras Adorjan ile yüksek lisans çalışmalarını 2009 Eylül ayında; doktora çalışmalarını Stiliana Stavreva ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsünde 2013 Haziran ayında tamamlamıştır. 2015 Nisan ayında doçent unvanı almıştır. 2007 yılının Eylül ayında ise Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Cahit Koparal Flüt Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanmıştır. 2009-2010 konser sezonunda Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile A. Khachaturian flüt konçertosunu seslendirmiştir. 2008 Temmuz ayında “Young Euro Classic” yaz festivali kapsamında kurulan orkestra ile Çin Halk Cumhuriyeti’nde Şanghay ve Pekin şehirlerinde, Almanya’da Münih ve Berlin şehirlerinde orkestra ile konserler vermiştir. 2011 yılının Haziran ve Temmuz aylarında ünlü şef Lorin Maazel’in yönettiği “Castleton Festival Orchestra” ile Amerika ve Kanada turnelerine katılmış, on sekiz konserde solo flütist olarak görev almıştır. Sanatçı, Kapadokya’da her yaz düzenlenen “Klasik Keyifler Müzik Festivali”, 2013 yılından itibaren Afyon Müzik Festivali ve Opus Amedaus Müzik Festivali, Hezarfen Ensemble ile 2013 yılında Berlin’de düzenlenen “Marz Musik” Modern Müzik Festivali ve Münster Müzik Festivallerinde sahne almıştır. 2015 yılında düzenlenen MUSMA nefesli beşlisi ile Ankara müzik festivali için konser vermiştir. Önertürk halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Hezarfen Ensemble, Goodfellas Ensemble, Anadolu Nefesli Beşlisi, TrioNeo ve DuoSonant müzik toplulukları ile konserler vermekte, Bilkent Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde flüt anasanat dalı dersleri vermektedir.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.