Trio Piyano-Keman-Viyolonsel

23 Şubat 2010 20:00

Davetiye için buraya tıklayın

Trio Piyano-Keman-Viyolonsel

Gökhan Aybulus, Piyano

Şafak Erişkin, Viyolonsel

Nilgün Ketenci, Keman

Program:

Felix Mendelssohn re minör trio «op.49»,

ARA

Sergei Rachmaninoff sol minör trio no.1

Edouard Lalo «op.7» do minör trio.

Gökhan Aybulus, piyano

Eskişehir’de doğan Gökhan Aybulus, müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Zöhrab Adıgüzelzade ve Ferit Adıgüzelzade ile başlamıştır. 2000 yılında, Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak, Rus Devlet Sanatçısı Prof.Naum Shtarkman (1927-2006)’ın sınıfına kabul edilmiş, 2006 yılında başarıyla ve Shtarkman’ın son öğrencisi olarak mezun olmuştur. 2009 yılında ise doktora çalışmalarını Sn. Lale Tara’nın özel bursu ile Rus Devlet Sanatçısı Prof. Sergei Dorenskiy’nin sınıfında başarıyla bitirmiştir.

Moskova’ daki eğitimi boyunca Naum Shtarkman, Sergei Dorensky, Ruvim Ostrovsky, Pavel Nersessian, Andrei Pisarev ve dünyanın önde gelen piyanistlerinden Nikolai Lugansky ile piyano, Nina Kogan ile oda müziği çalışmıştır. Bu süre içinde Moskova, Perm, Samara, Lipetsk, Vologda ve St. Petersburg’ un en önemli salonlarında konserler vermiştir.

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Slovenya’da düzenlenen ulusal ve uluslararası çok sayıda festival ve konserlere katılan Aybulus’un Rusya’daki bazı konserleri ve röportajları Moskova “Kultura” televizyonunda yayınlanmıştır. Rusya’da ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsilen jüri üyeliği yapan sanatçı, yurt dışında Moskova Devlet Senfoni Orkestrası, Samara Filarmoni Orkestrası, Ukrayna Ulusal Filarmoni Orkestrası ve ülkemizin önde gelen orkestraları ile solist olarak pek çok konser vermiştir. Aybulus, Naum Shtarkman, Natalia Gutman, Nikolai Lugansky, Dora Schwarzberg, Fazıl Say gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle konserler vererek büyük beğeni toplamıştır. Aynı zamanda Cem Mansur, İbrahim Yazıcı, Burak Tüzün, Mikhail Sherbakov, Dmitri Orlov, Yaroslav Tkalenko, Yuri Sobolev, Yalçın Adıgüzel, Bujor Hoinic ve Rauf Abdullayev yönetimindeki orkestralarla solist olarak konserler vermiştir.

Harika Çocuk Yetenek Yarışması’nda Birincilik, II. Genç Müzisyenler Yarışmasında Birincilik ve Yılın Müzisyeni ünvanı, IV. Uluslararası Mariya Yudina Piyano Yarışması’nda “Grand-Prix” (St. Petersburg), II. Ulusal Genç Yetenekler Yarışmasında Birincilik, V.Uluslararası Mariya Yudina Yarışmasında iki piyano dalında “Grand-Prix” (St. Petersburg) ödülleri almıştır.

Şu an Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda piyano ana sanat dalı öğretim görevlisi olan Aybulus, yurt içi ve yurt dışında aktif olarak konserler vererek solistlik kariyerine devam etmektedir.

Şafak Erişkin, viyolonsel

1971 yılında İstanbul’da doğdu. Yedi yaşında müzik eğitimine başladı. 1991 yılında MSÜ Devlet Konservatuarı Viyolonsel Bölümü’nden Prof. Reşit Erzin’in öğrencisi olarak mezun oldu. Yurtiçi ve yurtdışında A.Rudin, D. Shafran, M. Maisky gibi çellistlerin masterclasslarına katıldı.

1994 yılında üyesi olduğu İstanbul Kuartet ile Academia Musicale Chigiana ve Scuola di Musica di Fiesole-Firenze’de Quartet Perfection programına burslu olarak kabul edildi ve bu iki okuldan da onur diploması aldı. İstanbul Kuartet ile uluslararası yarışmalara katılarak dereceler aldı, konser ve kayıtlar yaptı.

Şafak E. Sökmen, aynı zamanda İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda solo çellistlik görevinin yanı sıra Akbank Oda Orkestrası viyolonsel grup şefi olarak çalışmalarına devam etmekte olup, solo ve oda müziği konserlerini sürdürmektedir.

Nilgün Ketenci, keman

Keman eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Gülden Turalı ile başladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Venyamin Varşawsky’nin sınıfına girdi. İstanbul Müzik Festivali Genç Solistler kapsamında Atatürk Kültür Merkezi, Afife Jale Sahnesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mustafa Kemal Anifisinde konserler verdi. İstanbul Oda Orkestrası, Filarmonia İstanbul, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak çaldı.

1998 yılında kurulan Boğaziçi Dörtlüsünün üyesi olarak İş Sanat, Avusturya Kültür Ofisi İtalyan Kültür Merkezi ve Resim Heykel Müzesinde konserler verdi. Aynı Dörtlü ile Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinde Mikhail Khomitzer ile çalıştı. Ivan Gluzman, Schlomo Mintz, Izak Rashkovsky ve Ernst Kovacic’in masterclass’larına aktif olarak katıldı.

2000 yılında Sedat-Güzin Gürel Bilim ve sanat vakfı tarafından düzenlenen keman yarışmasında “Türk Eserini En İyi Yorumlama Ödülü”nü aldı. 2003 yılında Amerikalı oda müziği topluluğu “Apple Hill” tarafından verilen tam burs ile 2004 yazında Amerika’ya gitti ve bu grup ile oda müziği çalışmaları yaptı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan master derecesi ile mezun olan Nilgün Ketenci, aynı üniversitede araştırma görevlisi olup doktora çalışmalarına Venyamin Varşawsky ile devam etmektedir. Tekfen Oda Orkestrası ve Borusan Filarmoni Orkestrasında tutti olarak görev almıştır. Halen Akbank Oda Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası üyesidir. Aynı zamanda İstanbul Oda Orkestrası ile Milli Reasürans Oda Orkestrasının baş kemancısıdır.