Trio Novus

21 Ekim 2021 19:30

Dikkat: Konser tarihindeki mevcut sağlık koşulları ve yürürlükteki mevzuat saklı kalmak koşuluyla, katılım sadece rezervasyonla mümkündür.

İç mekânda gerçekleşen etkinliklerimize kademeli olarak yeniden başlamayı planladığımız bu süreçte, misafirlerimizi kabul etme kapasitemiz sosyal mesafe kuralları ve konserin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak olanaklarla sınırlıdır.
Kabul edilen seyirci sayısının izin dâhilindeki kapasiteyi hiçbir zaman aşmamasını sağlamak için, rezervasyonlar sadece çevrim içi yapılabilir. Telefonla rezervasyon kabul edilmez.

Sağlık koşullarındaki değişim ile resmî makamların talimat veya tavsiyeleri doğrultusunda, konser her zaman iptal edilebilir veya başka bir tarihe ertelenebilir. Bizi takip ederek bu konudaki güncellemelerimizden haberdar olabilirsiniz.

Trio Novus

Cem Önertürk, Flüt
Selin Nardemir, Viyolonsel
Kandemir Basmacıoğlu, Piyano

YouTube üzerinden konserin canlı yayınına bu adresten ulaşabilirsiniz.

Program

C.M. von Weber, Trio, flüt, viyolonsel, piyano, g minor, op. 63
C. Debussy, viyolonsel ve piyano sonatı
***Ara***
F. Poulenc, flüt ve piyano sonatı
N. Kapustin - Jazz Trio, flüt, viyolonsel ve piyano, op. 86

Cem Önertürk, flüt

1986 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine on iki yaşında iken İlhan Baran ile başladı. 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi sınavını kazandı ve Stiliana Stavreva’nın flüt sınıfına kabul edildi. Gülşen Tatu, Robert Winn, Patrick Gallois, Maurice Steger ve Emmanuel Pahud’un Master Class’larına aktif olarak katıldı. Şubat 2005’te Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Unicef yararına solist olarak konser vermiştir. Mart 2006’da «Yamahascholarship», 2007’de DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) müzik burslarına layık görülmüştür. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden Onur Derecesiyle mezun olan Önertürk, Hochschule für Musik und Theater Hannover’in, ve Hochschule für Musik und Theater München’in master programlarına kabul edilmiştir. Cem Önertürk Hochschule für Musik und Theater München’de Prof. Andras Adorjan ile yüksek lisans çalışmalarını 2009 Eylül ayında; doktora çalışmalarını Stiliana Stavreva ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsünde 2013 Haziran ayında tamamlamıştır. 2015 Nisan ayında doçent unvanı almıştır. 2007 yılının Eylül ayında ise Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Cahit Koparal Flüt Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanmıştır. 2009-2010 konser sezonunda Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile A. Khachaturian flüt konçertosunu seslendirmiştir. 2008 Temmuz ayında “Young Euro Classic” yaz festivali kapsamında kurulan orkestra ile Çin Halk Cumhuriyeti’nde Şanghay ve Pekin şehirlerinde, Almanya’da Münih ve Berlin şehirlerinde orkestra ile konserler vermiştir. 2011 yılının Haziran ve Temmuz aylarında ünlü şef Lorin Maazel’in yönettiği “Castleton Festival Orchestra” ile Amerika ve Kanada turnelerine katılmış, on sekiz konserde solo flütist olarak görev almıştır. Sanatçı, Kapadokya’da her yaz düzenlenen “Klasik Keyifler Müzik Festivali”, 2013 yılından itibaren Afyon Müzik Festivali ve Opus Amedaus Müzik Festivali, Hezarfen Ensemble ile 2013 yılında Berlin’de düzenlenen “Marz Musik” Modern Müzik Festivali ve Münster Müzik Festivallerinde sahne almıştır. 2015 yılında düzenlenen MUSMA nefesli beşlisi ile Ankara müzik festivali için konser vermiştir. Önertürk halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Hezarfen Ensemble, Goodfellas Ensemble, Anadolu Nefesli Beşlisi, TrioNeo ve DuoSonant müzik toplulukları ile konserler vermekte, Bilkent Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde flüt anasanat dalı dersleri vermektedir.

Selin Nardemir, viyolonsel

1993 yılında İstanbul’da doğan Selin Nardemir, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında viyolonsel eğitimine Prof. Sevil Gökdağ ile başlamıştır. Konservatuvardaki eğitim yıllarında; Prof. Yovan Markovitch, Iştvan Varga, Laressa Groeneveld, Henrik Brendstrup, Daniel Müller Schott, Anatoli Krastev, Erkki Lahesmaa, Alexander Hülshoff, Jiri Barta’nın ustalık sınıflarına katılmıştır. Katıldığı 16. Edirne Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması’nda ÜÇÜNCÜLÜK (2014), Bulgaristan’da düzenlenen 18. Uluslararası Dobrich Genç Müzisyenler Viyolonsel Yarışması’nda İKİNCİLİK (2014), ayrıca Yamaha’nın düzenlediği Genç Müzisyenler Yarışması’nı kazanmış ve ödül almıştır.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Edward Elgar Viyolonsel Konçertosu’nun ilk iki bölümünü seslendirmiş (2014), Pera Müzik, Tahta Üflemeli Sazlar (Woodwinds) festivallerinde, Aksanat Genç Yetenekler konserinde yer almıştır. İlk orkestra deneyimine Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ile başlamıştır, 2016’dan beri de Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Cihat Aşkın Ensemble grubu üyesidir. Ayrıca İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlenen bu yılki Parlayan Yıldızlar serisinde yer alacaktır. Lise ve üniversite eğitimini okul birincisi olarak bitiren ve Lisans II’den beri Türk Eğitim Vakfı üstün başarı bursiyeri olan Nardemir, hâlen yüksek lisans eğitimine Prof. Sevil Gökdağ’ın viyolonsel sınıfında devam etmektedir.

Kandemir Basmacıoğlu, Piyano

Ankara doğumlu Kandemir Basmacıoğlu, piyano hayatına 1995 yılında Kırgızistan’da başladı. 1998’de tam burslu olarak başladığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bünyesindeki eğitimini, on dokuz yaşındayken lisans, yirmi bir yaşındayken yüksek lisans programlarından Yüksek Onur dereceleri alarak tamamladı ve bu süreç boyunca Anna Garibian ve Gülnara Aziz ile çalıştı. Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, İtalya, Ukrayna ve Bulgaristan’da; Michael Markov, Michael Roll, Boris Petrushansky, Konrad Elser, Oxana Yablonskaya ve alanında önde gelen birçok isimle ustalık sınıflarına katıldı. İş Sanat Genç Yetenekler seçmelerini kazanarak Parlayan Yıldızlar’la Bir Hafta Sonu etkinliği kapsamında 2004 yılında İş Sanat’da resital verdi. 2006’da Almanya’da gerçekleşen Cyprien Katsaris Piano Academy’ye katıldı. Buradaki F. Liszt Si minör Sonat performansı hakkındaki düşüncelerini Cyprien Katsaris şu kelimelerle belirtti: “Mükemmel performansını dinleme şansı bulduğum Kandemir Basmacıoğlu’nun dikkat çekici müzisyenliği ve özellikle klavye egemenliği etkileyici. Kendi fikirlerini bestecininkilerle birleştirebilme yeteneği, onu müthiş bir piyanist yapıyor. Geleceği hakkında en ufak bir şüphem yok.” Basında da yankı bulan Basmacıoğlu’nun bu performansı hakkında Almanya’nın Thüringische Landeszeitung gazetesinde şu sözlere yer verildi: “Tuşların üzerinde uçan parmakları, kuvvetli ve yumuşak melodiler arasında gidip gelirken, kendine güveniyle Kandemir Basmacıoğlu, çok parlak bir gelecek vadetti.”
2008 yılında yüksek eğitimini Almanya’da sürdürmek için Almanya’nın verdiği DAAD Sanatçı Bursu ile onurlandırıldı. 2009 yılında ise Borusan Müzik Bursunu kazandı ve 2011 yılında Gürer Aykal önderliğinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile solist olarak bir konserde yer aldı. 2014 yılında 15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde bir resital verdi. Almanya’daki piyano eğitimini Prof. Vassily Lobanov ile Hochschule für Musik Köln’de tamamladı. 2015 yılında Sanatta Yeterlik çalışmalarını Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında sonlandırdı. 2017 yılında doçentlik unvanını alan Kandemir Basmacıoğlu, 2010 yılından bu yana akademik çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nde sürdürmektedir.