Trio Konseri

19 Nisan 2012 19:30

Davetiye için buraya tıklayın.

Klasik müzik

TRİO

Nilgün Yüksel, keman

Gökhan Aybulus, piyano

Şafak Erişkin, viyolonsel

Program:

• J. Brahms op.8 trio No:1
  • F. Schubert Mi bemol Majör trio No:2

LGÜN YÜKSEL

Nilgün Yüksel 1980 yılılnda İstanbul’da doğdu. Keman eğitimine Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında Gülden Turalı ile başladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Venyamin Varşawsky’nin sınıfına girdi. Atatürk Kültür Merkezi, Afife Jale Sahnesi, Akbank Sanat, İstanbul Teknik Üniversitesi Mustafa Kemal Amfisinde resitaller verdi. İstanbul Oda Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, Filarmonia İstanbul, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak çaldı.

1998 yılında kurulan Boğaziçi Dörtlüsü’nün üyesi olarak İş Sanat, Avusturya Kültür Ofisi, İtalyan Kültür Merkezi ve Resim Heykel Müzesinde konserler verdi. Aynı dörtlü ile Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisinde Mikhail Khomitzer ile çalıştı. Ivan Gluzman, Shlomo Mintz, Izak Rashkovsky ve Ernst Kovacic’in masterclass’larına aktif olarak katıldı.

2000 yılında Sedat-Güzin Gürel Bilim ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen keman yarışmasında “Türk Eserini En İyi Yorumlama Ödülü”nü aldı. 2003 yılında Amerikalı oda müziği topluluğu “Apple Hill” tarafından verilen tam burs ile 2004 yazında Amerika’ya gitti ve bu grup ile oda müziği çalışmaları yaptı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarından master derecesi ile mezun olan Nilgün Yüksel, aynı üniversitede araştırma görevlisi olup doktora çalışmalarına Venyamin Varşawski ile devam etmektedir. Halen Akbank Oda Orkestrası ve İstanbul Oda Orkestrası üyesidir ve Milli Reasürans Oda Orkestrasının baş kemancısıdır.

KHAN AYBULUŞ

Eskişehir’de doğan Gökhan Aybulus, müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Zöhrab Adıgüzelzade ve Ferit Adıgüzelzade ile başlamıştır. 2000 yılında, Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak, Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı Prof.Naum Shtarkman (1927-2006)’ın sınıfına kabul edilmiş, 2006 yılında başarıyla mezun olmuştur. 2009 yılında ise Doktora çalışmalarını Sn. Lale Tara’nın özel bursu ile Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı Prof. Sergei Dorensky’nin sınıfında başarıyla bitirmiştir.

Moskova’ daki eğitimi boyunca Naum Shtarkman, Sergei Dorensky, Ruvim Ostrovsky, Pavel Nersessian, Andrei Pisarev Nikolai Lugansky ile piyano, Nina Kogan ile oda müziği çalışmıştır. Bu süre içinde Rusya’nın çeşitli bölgelerinde birçok konser vermiştir.

Türkiye, Rusya, Ukrayna, Avusturya, Almanya ve Slovenya’da düzenlenen ulusal ve uluslararası çok sayıda festival ve konserlere katılan Aybulus’un Rusya’daki bazı konserleri ve röportajları Moskova “Kultura” televizyonunda yayınlanmıştır. Rusya’da ulusal ve uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsilen jüri üyeliği yapan sanatçı, yurt dışında Moskova Devlet Senfoni Orkestrası, Samara Filarmoni Orkestrası, Ukrayna Ulusal Filarmoni Orkestrası ve ülkemizin önde gelen orkestraları ile solist olarak pek çok konser vermiştir. Naum Shtarkman, Natalia Gutman, Nikolai Lugansky ve Dora Schwarzberg gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle konserler vererek büyük beğeni toplamıştır.

Harika Çocuk Yetenek Yarışması’nda Birincilik, II. Genç Müzisyenler Yarışmasında Birincilik ve Yılın Müzisyeni unvanı, IV. Uluslararası Mariya Yudina Piyano Yarışması’nda “Grand-Prix” (St. Petersburg), II. Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda Birincilik, V.Uluslararası Mariya Yudina Yarışmasında iki piyano dalında “Grand-Prix” (St. Petersburg) ödülleri almıştır.

Şu an Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında piyano ana sanat dalı öğretim üyesi olan Aybulus, yurt içi ve yurt dışında aktif olarak konserler vererek solistlik kariyerine devam etmektedir.

ŞAFAK ERİŞKİN

1971 yılında İstanbul’da doğdu. Yedi yaşında TRT Çocuk Korosu’nda Yücel Elmas ve Cenan Akın’la müzik eğitimine başladı. 1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyolonsel Bölümü’nden Prof. Reşit Erzin’in öğrencisi olarak mezun oldu. Yurtiçi ve yurtdışında A.Rudin, D. Shafran, M. Maisky gibi cellistlerin masterclasslarına katıldı.

1994 yılında üyesi olduğu İstanbul Kuartet ile Academia Musicale Chigiana ve Scuola di Musica di Fiesole-Firenze’de, Ünlü İtalyan Kuartet’in kurucusu ve violacısı Piero Farullu tarafından Quartet Perfection programına burslu olarak kabul edildi ve bu iki okuldan da onur diploması aldı. İstanbul Kuartet (İtalyan Kuartet’ten sonra İtalya’da eğitimini ezber oda müziği çalmak üzerine yapan ilk yabancı topluluktur) ile Cremona Kuartet, Floransa V.Gui, Moskova Schostakovich yarışmalarına katılarak dereceler aldı. Eğitimi sırasında ve sonrasında tüm İtalya’da ve Avrupa’da, Amerika’da, Rusya’da ve Uzakdoğu’da sayısız konserler verdi. Borodin Kuartet’in efsanevi cellisti Valentin Berlinsky ile Moskova’da, Atlanta Denver Colorado Üniversitesinde ise ünlü kuartet Takacks ile çalıştı, konserler verdi ve kayıtlar yaptı. 1997 yılında Brahms Yılı nedeniyle Brahms eserlerinden oluşan bir CD çıkardı. Hüseyin Sermet, İdil Biret, Peter Jablonsky gibi ünlü isimlerle konserler verdi. Bas Ayhan Baran ve pianist Judith Uluğ ile birlikte, Çaykovsky Aşk Şarkıları’nı düzenledi ve CD yaptı. Almanya, Hollanda ve İspanya’da müzik ve dans festivallerinde özel gösteriler düzenledi ve konserler verdi. MSÜ’de master programında estetik, felsefe ve 19.yy. sanat tarihi, çello ve küçük yaşta celloya başlama üzerine dersler ile pedagojik formasyon dersleri aldı. Daha sonra sahne koçluğu ve sahne psikolojisine yöneldi, bu alanda yetişmiş cellist ve müzisyenlere deneyim kazandırmak adına çalışmalarda bulundu.

Şafak Erişkin, aynı zamanda 20 yıldır İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda solo çellistlik görevinin yanı sıra, 12 yıl Akbank Oda Orkestrası viyolonsel grup şefi olarak çalışmış olup, halen solo ve oda müziği konserlerini sürdürmektedir.