Trio Bosphorus

5 Ocak 2023 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Bosphorus Trio
Özgecan Günöz, keman
Çağlayan Çetin, viyolonsel
Özgür Ünaldı, piyano

PROGRAM:

  • Ludwig van BEETHOVEN, Trio no 1, op.70 «Ghost»
  • Özkan MANAV, «Laçin»
  • ***Ara***
  • Anton ARENSKY, Piano Trio No.1, Op.32

Bosphorus Trio, keman, çello ve piyano için yazılmış geniş bir oda müziği repertuarına yeni bir soluk getirip dinleyiciyle buluşturmak için mesafeleri idealleriyle aşıp bir araya gelen, profesyonel kariyerlerini güçlü bir amatör ruhla birleştirmeyi başaran üç çalışkan yorumcu tarafından kurulmuştur. Kısa sürede radyo programlarında, müzisyen ve klasik müzik çevrelerinde adından sıklıkla söz ettirirken birçok prestijli salonda ve festivallerde konserler vermeye başlamıştır.

“Önce biz” parolasıyla Türk bestecilerin eserlerini ortaya çıkartmayı, çarpıcı ve ilham verecek yorumlarıyla konser dinleyicilerinde iz bırakmayı, kayıt projeleriyle ise ölümsüzleştirmeyi ilkeleri olarak belirleyen Bosphorus Trio, yazılışından 68 yıl sonra Ferit Tüzün’ün Piyanolu Trio’sunun notasını ortaya çıkartarak Süreyya Operası’nda eserin İstanbul prömiyerini gerçekleştirmişlerdir. Türk bestecilerin yanında klasik trio repertuarının köklü eserlerine de yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen Bosphorus Trio, Boğaziçi’nden dünyaya açılan güçlü bir kültür gemisi olma yolunda adımlar atmaya devam etmektedir.

Özgecan Günöz, keman

1986 yılında İzmir’de doğan sanatçı, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarının keman bölümüne girerek Prof.Cengiz ÖZKÖK ve Prof.Reyyan Yücelen BAŞARAN ile çalıştı. 2000 yılından itibaren eğitimine Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Kartal AKINCI ile devam etti ve bir yıl sınıf atlayarak 2005 yılında mezun oldu.
2000 yılında Lions Kulübünün düzenlemiş olduğu keman yarışmasında “Ege Bölgesi Birinciliği”, aynı yarışmanın Türkiye elemelerinde ise“Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. 2004 yılında Yamaha & D.E.Ü Devlet Konservatuvarının ortaklaşa düzenlediği Yaylı Çalgılar Yarışması’nda “Üçüncülük Ödülü” kazandı. 2006 yılında Maryland Üniversitesinde (ABD) David SALNESS ile çalışan sanatçı, 2007’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Venyamin WARSAHVSKI ile yüksek lisans çalışmalarına başladı ve 2010 yılında yüksek lisansını tamamladı.
Bremen Uluslararası Gençlik Orkestrası’na ve Anadolu Gençlik Orkestrası’na katıldı. Çeşitli ülkerlerde konserler verdi, festivallere ve ustalık sınıflarına katıldı. Çalıştığı isimlerden bazıları şunlardır; Walentyny JAKUBOWSKİEJ, Igor OISTRAKH, Gerhard SCHULZ, Jerrold RUBENSTEIN ve Joshua EPSTEIN. Amerikalı oda müziği topluluğu Apple Hill’in keman sanatçısı Elise KUDER’in keman ve oda müziği kursuna katıldı. Bu kurs sonucu kazandığı tam bursla Apple Hill Oda Müziği Festivali’ne davet edildi(ABD) ve orada, Rohan GREGORY, Troy STUART, Kate VINCENT ve Miranda DALE ile oda müziği çalışmalarında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Bodrum Oda Orkestrası ile solist olarak konserler verdi.
2007 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazanan sanatçı, 2011 yılından itibaren görevine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda devam etmekte olup, 2016 yılında aynı kurumda Başkemancı Yardımcısı unvanını almıştır. Aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi olan sanatçı, solo konserlerine ve Bosphorus Trio ile oda müziği alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.

Çağlayan Çetin, viyolonsel

1985 yılında Edirne’de doğdu. Viyolonsel çalışmalarına Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladı. 1999 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Prof. Reşit ERZİN sınıfına kabul edildi ve 2006 yılında lisans, 2009 yılında yine aynı üniversitede yüksek lisans programından mezun oldu.
2004 ve 2006 yıllarında İtalya’da düzenlenen Pergine Festivali’ne davet edilerek (Pergine Spettacolo Aperto) burada birçok oda müziği konseri verip PSA festival orkestrasında viyolonsel grup şefliği görevini üstlendi.
Başta İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası olmak üzere İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Şişli Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası , Filarmonia İstanbul, İstanbul Oda Orkestrası ve Orkestra İstanbul’da görev alarak Pergine Spettacolo Aperto Youth Orchestra, Bakırköy Oda Orkestrası, Gürer Aykal’ ın kurmuş olduğu İstanbul Sinfonietta ve Orchestra’Sion’ un viyolonsel grup şefliğini yapmıştır.
2000 ve 2014 yılları arasında MSGSÜD Gençlik Orkestrası MSGSÜDK Senfoni Orkestrası, TÜDK Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bakırköy Oda Orkestrası ve Orchestra’Sion ile solist olarak birçok konsere katıldı.
2012 ve 2015 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak çalışmış ve El Sistema’nın Türkiye ayağı olan Barış İçin Müzik Vakfında viyolonsel eğitmenliği yapmıştır.
Hâlen Orkestra’Sion’un solo çellisti olan sanatçı Eylül 2016’ da Borusan Filarmoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak orkestraya dâhil olmuştur.
Oda müziği çalışmalarına ise 2016’da Özgecan Günöz Kızılay ve Özgür Ünaldı ile kurduğu Bosphorus Trio ile devam etmektedir.

Özgür Ünaldı, piyano

Avusturya’da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ödül alan ilk Türk olan Özgür Ünaldı, üç turluk üstün performansı ve “en iyi Brahms yorumuyla” uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekti. Ülkemizin önde gelen piyanistlerinden biri olan Ünaldı, yedi yaşında Prof. Seçkin Gökbudak’tan özel piyano ve teori dersleri alarak müzik eğitimine başladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesindeki eğitimine Prof. Gülnara Aziz’in sınıfında devam eden piyanist, bu kurumdan Bölüm ve Fakülte Birincisi olarak mezun oldu. Özgür Ünaldı, 2006 yılındaki mezuniyetinin ardından Moskova - Çaykovski Devlet Konservatuvarının aspirantura (Rusya’da yorumculuk dalındaki en yüksek derece) sınavlarını kazanarak Moskova’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfının eğitim bursuyla okumaya başladı. Moskova’da Rus piyano okulunun önemli temsilcilerinden piyanist Prof. İrina Plotnikova’nın piyano sınıfına girmeye hak kazanan Ünaldı, pedagogun sınıfında özel bir yer edinerek 2010 yılında Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuvarındaki doktora çalışmalarını başarı ile tamamladı. Sanatçı, Türkiye’de farklı şehirlerde birçok konser salonunda, yurt dışında ise Varna, Kiev, Bükreş, Orlando, New York, Roma, Sanginesio, Poertschach, Saraybosna, Bişkek, Espoo, Helsinki, Novokuznetsk ve Moskova gibi çok sayıda şehirde sahneye çıktı. Bodrum’da Gümüşlük, Espoo’da Kamarihelmi, Saraybosna’da Uluslararası Saraybosna Kış Festivali, Kapadokya’da Klasik Keyifler gibi festivallerde yer aldı, resitaller ve ustalık sınıfları verdi. Solist olarak birçok orkestrayla Doğu, Sobolev, Buşkov, Tura, Tüzün, Şensoy, Osmanaliyev ve Goetzel gibi şeflerle sahneye çıktı. 2016 Mart ayında Bişkek’te yaptığı débute büyük ses getirdi. Aynı konserde Rahmaninov’un iki numaralı ve Çaykovski’nin bir numaralı piyano konçertolarını yorumlayan Ünaldı için “zamanımızın en iyi piyanistlerinden biri” gibi değerlendirmeler yapıldı. Kırgız Ulusal Filarmoni Salonu’nda seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan piyanistin üstün performansı ise basında “zafer” diye nitelendirildi.
Özgür Ünaldı, solistlik kariyerini sürdürmesinin yanı sıra seçkin müzisyenlerden oluşan Bosphorus Trio’nun üyesidir. Sanatçı yurt içi ve yurt dışında aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında doçent unvanıyla Piyano Anasanat Dalı’ndaki görevine devam etmektedir.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.