Toros Can, piyano

9 Aralık 2021, 19:30

| Konser , Klasik müzik , Rezervasyon ile

Dikkat: Konser tarihindeki mevcut sağlık koşulları ve yürürlükteki mevzuat saklı kalmak koşuluyla, katılım sadece rezervasyonla mümkündür.

İç mekânda gerçekleşen etkinliklerimize kademeli olarak yeniden başlamayı planladığımız bu süreçte, misafirlerimizi kabul etme kapasitemiz sosyal mesafe kuralları ve konserin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak olanaklarla sınırlıdır. Rezervasyonlar için gerekli link, konserden bir hafta önce çevrim içi yayınlanacaktır.
Kabul edilen seyirci sayısının izin dâhilindeki kapasiteyi hiçbir zaman aşmamasını sağlamak için, rezervasyonlar sadece çevrim içi yapılabilir. Telefonla rezervasyon kabul edilmez.

Sağlık koşullarındaki değişim ile resmî makamların talimat veya tavsiyeleri doğrultusunda, konser her zaman iptal edilebilir veya başka bir tarihe ertelenebilir. Bizi takip ederek bu konudaki güncellemelerimizden haberdar olabilirsiniz.

Program:
Program, daha sonra internet üzerinden ilan edilecektir.

Toros Can, piyano

H.Ü. Devlet Konservatuvarında lisans, Londra RCM’de lisansüstü, Texas-SMU Meadows Sanat Okulunda solistlik, Yale Üniversitesinde master ve Arizona Üniversitesinde doktora çalışmaları yaptı. İlhan Baran, Güherdal Çakırsoy, Peter Katin, Edwin Roxburgh, Peter Frankl, Joaquin Achucarro, Nicholas Zumbro ve Tedd Joselson ile çalıştı; Alexander Jenner, Jan Wijn, György Sandor, Boris Berman ve Claude Frank’ın çalıştaylarına katıldı.

Fransa’da düzenlenen 3. Orléans Uluslararası 20. Yüzyıl Piyano Yarışması’nda birincilik (Blanche Selva), Chevillion Bonnaud-Fondation de France ve Fondation Yvonne Lefebure ödüllerini kazanan Toros Can ayrıca Green Valley, Quilter, John & Jean Redcliffe Maud, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu, Charles S.Miller, Joel Estes Tate, Constant & Kit Lambert, Else & Leonard Cross Charitable Trust, Phillis Wright, Marjorie & Arlond Ziff, John & Jean Redcliffe Maud ve Anadolu Üniversitesinin 2002 sanat ödüllerine layık görüldü.

Sanatçının Fransız CD firması L’Empreinte Digitale/Nocturne tarafından çıkartılan dört CD kaydı vardır: (Ligeti, Hindemith, Crumb, Purcell) iki kez Diapason d’Or, Diapason-5, Le Monde de la Musique-CHOC, Telerama-ffff, Repertoire-9, Repertoire-10, Observateur-3, Piano le Magazine-Coup de Coeur ve Classica-5 ödüllerini kazandı.

Salle Cortot, Théâtre du Châtelet, George Enescu Concert Athenaeum, Theater aan het Vrijhof, Cite de la Musique, Invalides ve St-Martin-in-The-Fields başta olmak üzere; Türkiye, Fransa, ABD, İngiltere, Hollanda, İtalya, Avusturya, Almanya, Singapur, Romanya, Kosova, Bulgaristan, İsviçre, Hırvatistan, Polonya ve Gürcistan’ın birçok salonunda konserler verdi. İstanbul Müzik Festivali, Antalya Piyano Festivali, Münster Müzik Festivali, Holland Music Sessions, Saint-Riquier Müzik Festivali ve La Roque d’Antheron Piyano Festivali gibi festivallerde yer aldı.

Prof. Toros Can, Ekim 2009’da Paris’te düzenlenen dünyaca ünlü Marguerite Long Piyano Yarışması’nda jüri üyeliği yaparak, Paris Valiliği tarafından madalya ile onurlandırılmıştır.

Hâlen İstanbul Arsu Güzel Sanatlar Akademisi ve Ecole Francophone de Musique d’Istanbul’da (EFMI) çalışmaktadır.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail