Taşınabilir Bilgisayar Kullanımı

Gelişen teknolojiler ve eğitimdeki yenilikleri yakından takip eden okulumuzda, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren taşınabilir bilgisayar öğrencilerimizin eğitim materyallerinin arasında bulunmaktadır. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfında okutulan Bilgisayar Bilimi dersinde başta olmak üzere birçok ders ve etkinlikte kullanmak üzere taşınabilir bilgisayarlarını okula yanlarında getirirler.

Öğrencilerimizin kendi bilgisayarlarına sahip olmaları, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Uzaktan Eğitim döneminde etkin şekilde derslere katılımları ve çalışmalarını sürdürmeleri açısından ayrı bir değer arz etmiştir.

Tüm öğrencilerimizin aşağıda belirtilen minimum özelliklere sahip taşınabilir bilgisayarlara sahip olmaları gereklidir.

Donanım gereksinimleri

İşlemci - Intel I5 ya da dengi
Ekran büyüklüğü -11’’ - 15’’
Wifi - 802.11 ac
Giriş / Çıkış - HDMI çıkışı, USB 3.0 girişi

Yazılım gereksinimleri

Tüm yüklü yazılımların lisanslı olması gerekmektedir.
İşletim sistemi-Windows 8.1 ya da daha üzeri / Mac OS Mavericks, Yosemit, El Capitan
Antivirüs- Güncel ve aktif (tüm işletim sistemleri için zorunlu)

Öğrenci bilgisayarının bakımı, öğrenci ve velinin sorumluluğundadır.

Hazırlık sınıflarına ve 9. sınıfa yeni kayıt olan öğrenciler için Okul açıldıktan sonra duyurulacak bir tarihte öğrencilerin bilgisayarları sırayla Bilgi İşlem Birimi tarafından kontrol edilip onaylanacaktır. Bilgi İşlem Biriminin onayı olmadan bilgisayarın okul ağına bağlanması mümkün olmayacaktır.

Derslerde bilgisayar kullanımının gerektirdiği etik kuralların değerlendirilmesi ve işlerlik kazanmasından sonra öğrenci taşınabilir bilgisayar kullanımına başlayabilecektir.

NDS Bilişim İç Yönetmeliğini okumak için tıklayınız.

Bu konudaki tüm sorularınız için yaz döneminde Hazırlık sınıfı müdür yardımcısı ve Bilgisayar Bilimi öğretmenimiz Yeşim Özçubukçu’ya mail atabilirsiniz.
yesim.ozcubukcu@nds.k12.tr

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail