Seyahat Güncesi Projesi

2016-2017 öğretim yılı medyatek dersi kapsamında, 10. sınıflardan 130 öğrenci, disiplinler arası bir projede birlikte çalıştılar: Medyatek ve görsel sanatlar dersleri öğrencilerden seyahat güncesi hazırlamalarını istedi. Öğrenciler bireysel olarak veya 2-3 kişilik gruplar halinde çalıştılar ve güncelerinde bahsedecekleri yolculuğun nereye olacağına karar verdiler:

Daha önceden gitmiş oldukları bir şehir veya bir ülke
 Gitmek istedikleri bir ülke
 Hayali bir ülke

Gruplar oluşturulduktan ve güncede bahsedilecek yer seçildikten sonra, öğrenciler uzun süren bir yazma işine başladılar. Güncelerinde, yolculukları sırasında keşfettikleri yeni yerlerden, yaptıkları aktivitelerden, ziyaret ettikleri yerlerden ve tanıştıkları kişilerden bahsettiler. Diğer tarafta görsel sanatlar öğretmenleri ile seyahat güncelerinin görsel kısmı ve kullanacakları çeşitli teknikler üzerine çalıştılar: fotoğraf, kolaj, resim, pastel, kroki ve montaj... Sonuçlar hem çok farklı hem de orijinal oldu!

Seyahat günceleri sene sonunda sergilenecek, ama şimdiden bir kaç örneği fotoğraflardan inceleyebilirsiniz.