Saint Benoît Fransız Lisesinin düzenlediği 3. Frankofon Liseler arası Fantastik-Bilimkurgu Öykü ve İllüstrasyon Yarışması’nda 9F’den öğrencimiz Janset Yaşar birinci oldu

Saint Benoît Fransız Lisesinin düzenlediği bu yılki Frankofon Liseler arası Fantastik Öykü ve İllüstrasyon Yarışması’na öykü dalında NDS olarak Janset Yaşar, Nisan Elçi ve Görkem Barış Yeşiltaş adlı öğrencilerimizle katıldık.

İllüstrasyon Yarışmasında ise okulumuzu Aras Yazgan temsil etti. Fantastik öykü dalında öğrencimiz 9F’den Janset Yaşar “Lacivert Olasılık” adlı öyküsüyle birinciliğe layık görüldü.

7 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen ödül töreninde öğrencimize ödülü okul müdürü tarafından verildi. Yazarlar Hakan BIÇAKÇI, Gülşah ELİKBANK, Barış MÜSTECAPLIOĞLU ve Doğu YÜCEL’den oluşan jüri, başarı ölçütü olarak özellikle Türkçeyi güzel kullanma ve hayal gücünü en etkileyici olarak ortaya koyma becerisini dikkate aldığını belirtti.

Janset’i başarısından dolayı tebrik ediyor ve yazmaya devam etmesini diliyoruz. Öğrencimizin birincilik alan öyküsünü bulabilirsiniz.