Roustem & Clara Saitkoulov

• Sergey Prokoviev : Piyano ve keman için 2. sonat op. 94bis

1. Moderato; Presto ; 3. Andante; 4. Allegro con brio

*** Ara ***

• Frédéric Chopin : Piyano için sonat op. 35 («Funèbre»)

1. Grave - Doppio movimento; 2. Scherzo; 3. Marche funèbre - Lento; 4. Finale - Presto

• Franz Liszt :Rhapsodie hongroise no. 12

«Rigoletto» (Paraphrase de concert)

Clara Saitkoulov - keman

1999’da Paris’te doğan Clara Saïtkoulov, kemana altı yaşında başladı. Paris Bölge Konservatuvarında eğitim aldıktan sonra, 2014’te Paris Devlet Yüksek Müzik Konservatuvarında Boris Garlitsky’nin sınıfına girdi.

Clara Fransa, İtalya, İsviçre, İrlanda, Almanya ve Rusya’da birçok solo ve oda müziği konserleri verdi ve Moskova’da Vladimir Spivakov Festivali, Provans’ta Liszt Festivali ve İtalya Umbria’da Genç Solistler Festivali gibi festivallere katıldı.

Clara, Mikhail Golikov yönetimindeki Tauride Sarayı Orkestrası ile St. Petersburg ve Moskova’da birçok kez sahneye çıkmıştır. Çeşitli Oda Müziği oluşumlarıyla ve bunlar arasında anne ve babasıyla oluşturdukları üçlü oluşumla sahneye çıkmaktadır.
2015’te ünlü romantik üçlülere ayırdığı ilk CD’sinin kaydını yapmıştır.

Roustem Saitkoulov - piyano

Kazan’da (Rusya) doğan Roustem Saïtkoulov büyük Rus Piyano Okulundan yararlandı. Dört yaşında piyanoya başladı ve altı yaşında Kazan Yüksek Devlet Konservatuvarına bağlı Müzik Okuluna girdi. Eğitimine Moskova’daki Çaykovski Konservatuvarında, sonra da Münih Yüksek Müzik Okulunda devam etti.
Bolzano’da Busoni Yarışması, Pretoria’daki UNISA (Güney Afrika Üniversitesi) Yarışması, Zürih’teki Géza Anda Yarışması, Paris’te Marguerite Long Yarışması gibi çok sayıda uluslararası ödül kazandı. 2003 yılında Roma Piyano Yarışması’nda ve Monte Carlo Masters Piyano’da birincilik elde etti.

Saitkoulov düzenli olarak büyük orkestralarla çalıştı; bunlar Royal Philharmonic, Monte-Carlo Filarmoni Orkestrası, Prag Senfoni Orkestrası, Zürih - Tonhalle, Torino - Orchestra della RAI, Sinfonia Varsovia ve Pekin Senfoni Orkestrası’dır. Yuri Temirkanov yönetimindeki St Petersburg Filarmoni Orkestrası’nın solisti olarak birçok turneye katıldı.

Roustem Saitkoulov Rusya, Çin, Japonya, Arjantin, Şili, ABD, Kanada ve Güney Afrika’da resitallerde çaldı. Sanatını düzenli olarak, Londra’da Wigmore Hall, Paris’te Salle Pleyel, Théâtre du Châtelet ve Salle Gaveau, Roma’daki Accademia Santa Cecilia, Zürih’te Tonhalle, Berlin’de Konzerthaus, Moskova’da Uluslararası Müzik Evi, St Petersburg’da Philharmonie, Osaka’da Symphony Hall, Pekin Yasak Şehir Konser Salonu, Buenos Aires’te Teatro Colón ve Mexico City’de Güzel Sanatlar Sarayı gibi önemli mekânlarda icra etti.

Sanatçı, çok sayıda festivale katıldı; La Roque d’Anthéron Uluslararası Piyano Festivali, Montrö’de Septembre Musical, Toulouse’da Piano aux Jacobins, Menton Festivali, Colmar Uluslararası Festivali, Brescia-Bergamo Uluslararası Piyano Festivali, Bologne Festivali, Rimini’de Sagra Malatestiana, Merano Festivali ve Yokohama Piyano Festivali.

Saïtkoulov Radyo ve televizyon kanallarının yayınladığı çok sayıda konserler verdi; France Musique, Radio Classique, Espace 2, DRS 2, RTSI, France 2 televizyon kanalları (J.-F. Zygel programları), France 3 (Alain Duault), La Cinq, Mezzo ve Alemanik Uluslararası Kanalı 3 Sat.

Sanatçı, özellikle EMI Classics ve Dinemec Classics’te olmak üzere, çok sayıda plak kaydetti.
Yakın zamanda Royal Philharmonic Orchestra ile Master Chord Records’da Chopin’in İki Konçertosu’nu, ardından IndéSens’te Dimitri Chostakovitch’in 1 numaralı Konçertosu ile Estonyalı çağdaş besteci Jaan Raats’ın Konçertosu’nu kaydetti.
Roustem Saitkoulov Oda Müziği’nde de önemli bir etkinliğe sahiptir. Maxim Vengerov, Olivier Charlier ve Xavier Phillips’in düzenli partneridir. Ayrıca Jean-Jacques Kantorow, Pierre Amoyal, Dmitri Sitkovetsky, Laurent Korcia, Svetlin Roussev, François Salque, Mayuko Kamio, Sayaka Shoji, Solenne Païdassi ve Fanny Clamagirand’la birlikte de çalmaktadır.