Piyano ve Viyola Duosu

27 Şubat 2020 19:30

Elena Ünaldı: Viyola
Özgür Ünaldı: Piyano

Program:
 Georges Enesco: Viyola ve piyano için Konzertstück
 Darius Milhaud: «Dört Yüz»
 Nejat Başeğmezler: Viyola ve piyano için Parçaları
 Sara Graef: «Consilience I ve II»
 Vissarion Şebalin: Viyola için Sonat

Elena Ünaldı, viyola

Müzik dünyasının en köklü kurumlarından biri olan Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuvarı mezunu Elena Ünaldı, müzik hayatına beş yaşındayken Sibirya’nın Novokuznetsk şehrinde keman ile başladı. On iki yaşından itibaren viyola çalmaya başlayan Ünaldı, daha sonra Moskova Özel Gnesin Müzik Lisesinde Devlet Sanatçısı Elena Ozol ve Çaykovski Devlet Konservatuvarında Doçent Roman Balaşov’un öğrencisi oldu. Moskova’daki eğitimi boyunca ‘Gnesin virtüözleri’ ve ‘Moskovia’ gibi birçok oda müziği orkestralarına üye olup Almanya, İsviçre, Hollanda ve İtalya’da turnelere katıldı.
Ünaldı, İtalya’nın Siena şehrinde düzenlenen“Chigiana Müzik«Akademisinde dünyaca ünlü viyola sanatçısı Yuri Başmet’in çalıştayına katılarak sanatçı ile yoğun bir şekilde çalışma fırsatı buldu. Oda müziğine büyük ilgi duyan Ünaldı, 2011 ve 2012 yıllarında Kapadokya’da düzenlenen»Klasik Keyifler" oda müziği festivaline, 2016 ve 2018 yıllarında da Finlandiya’da düzenlenen ‘Kamarihelmi’ oda müziği festivaline katılıp konserlerin yanı sıra genç müzisyenlere çalıştaylar da verdi.
Elena Ünaldı şu anda kariyerine aktif olarak yurt Türkiye’de ve yurt dışında devam etmekte ve “NEMETH QUARTET” üyesi olarak düzenli konserler vermektedir. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında viyola ve oda müziği öğretmenliği yapan Ünaldı aynı kurumda doktora çalışmalarını Prof. Görkem Çalgan ile sürdürmektedir.

Özgür Ünaldı, piyano

Avusturya’da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ödül alan ilk Türk olan Özgür Ünaldı, üç turluk üstün performansı ve “en iyi Brahms yorumuyla” uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekti.
Özgür Ünaldı, Gülnara Aziz’in öğrencisi olduğu Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesindeki Lisans eğitimini bölüm ve fakülte birincisi olarak tamamladı ve ardından Moskova - Çaykovski Devlet Konservatuvarının aspirantura sınavlarını kazanarak Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfının eğitim bursuyla okumaya başladı. Moskova’da piyanist Prof. İrina Plotnikova’nın piyano sınıfına girmeye hak kazanan Ünaldı, pedagogun sınıfında özel bir yer edinerek 2010 yılında doktora çalışmalarını başarı ile tamamladı.
Sanatçı Türkiye’de ve yurt dışında çok sayıda şehirde sahneye çıktı, festivallerde yer aldı, ustalık sınıfları verdi. Solist olarak birçok orkestrayla Buşkov, Doğu, Glinka, Goetzel, Grüneis, Osmanaliyev, Pirolli, Sobolev, Şensoy, Tüzün gibi şeflerle sahneye çıktı, konserleri radyo ve televizyonda canlı olarak yayınlandı.
Özgür Ünaldı, solistliğinin yanı sıra Özgecan Günöz (keman) ve Çağlayan Çetin (çello) gibi seçkin müzisyenlerden oluşan Bosphorus Trio’nun üyesidir, eşi Elena Ünaldı ile de viyola-piyano ikilisi olarak yurt içi ve yurt dışında konserler de vermektedir. Sanatçı aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında doçent unvanıyla Piyano Anasanat Dalı’ndaki görevine devam etmektedir.