Piyano Klarnet İkilisi

15 Aralık 2022 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

PROGRAM:
J.Brahms—klarnet ve piyano için sonat op.120 no:1
Allegro appassionato
Andante un poco Adagio
Allegretto grazioso
Vivace
R.Schumann—Fantezi parçalar op.73
Zart und mit Ausdruck
Lebhaft leicht
Rasch und mit Feuer
***Ara***
C.Saint-Saëns—klarnet ve piyano için sonat op167
Allegretto
Allegro animasyon
Lento
Molto Allegro
L.Bernstein—klarnet ve piyano için sonat
Grazioso
Andantino-Vivace e leggiero

Ayşegül Kirmanoğlu, Klarnet

İstanbul’da doğan sanatçı, ilk çalışmalarına Mimar Sinan Üniversitesinde Tülay Örser ve Ahmet Ermakastar ile başladı. İngiliz Hükûmeti’nin bursuyla Aberdeen Müzik Festivali’ne katıldı. 1985 yılında Fransız Hükûmeti’nin burslusu olarak Nantes Konservatuvarına girdi ve bu okulu birincilikle bitirdi. Burada Mehmet Ermakastar, Alain Boeglin, Guy Dangain ve Guy Deplus ile çalıştı. Aynı yıl Paris’te katıldığı ’’Leopold Bellan’’ yarışmasında birincilik ödülü aldı. Sanatçı A.Copland, G.Finzi ve C.V.Stanford gibi bestecilerin klarinet konçertolarının Türkiye’de ilk seslendirilişlerini yaptı. 2001 yılında Fransa’da “Akdenizli” Klarinetçiler Derneği’’ tarafından seminere davet edildi. 2010 yılında flüt sanatçısı Sibel Pensel, şef Naci Özgüç ve Mersin Akademik Oda Orkestrası ile ilk solo cd kaydını gerçekleştirdi. Aynı yıl ’’Fransa’da Türk Mevsimi’’ organizasyonunda konser verdi. Ayrıca Nice’tanbul ve Trio Giocoso olarak iki oda müziği cd’si daha gerçekleştirdi. 2018 yılında Ensemble Mendelssohn ile Mozart’ın oda müziği eserlerini Belçika’da kaydetti. 2014 yılında Andante dergisinin düzenlediği ’’Donizetti Klasik Müzik Ödülleri"nde yılın üflemeli çalgılar yorumcusu ödülüne layık görülmüştür. Fransa, Rusya, İsviçre, Belçika, Ekvator, Çin gibi yurt dışı ve yurt içinde bir çok konserler veren Kirmanoğlu, uzun yıllar İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda klarinet grup şefi olarak görev almıştır. Sanat hayatına solist ve oda müzikçi olarak devam etmektedir.

İris Şentürker, pianiste

İris Şentürker İstanbul’da dünyaya geldi. 1998’de İÜ Devlet Konservatuvarından derece ile mezun oldu. “The British Council” tarafından düzenlenen “Yılın Genç Müzisyeni” yarışmasında birinci olduktan sonra Manchester Royal Northern College of Music’te yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı, L. Margulis, I. Zaritskaya, S. Dorensky gibi ünlü müzisyenlerle çalıştı. Eczacıbaşı Vakfının tam bursu ile çalışmalarını sürdürdü. İş Sanat tarafından düzenlenen “BBC Solistleri Yarışması”nda en iyi üç sanatçıdan biri seçildi. Fransız Hükûmeti’nin davetlisi olarak Alfred Cortot Ecole Normal de Music de Paris’de çalışmalarına ünlü piyanist Christian Ivaldi ile devam etti, Concour Diplôme Execution de Piano yarışmasında üçüncü, Oda Müziği dalında Concour Diplome Superior de Music de Concertiste yarışmasında da oybirliği ile birinciliğe layık görüldü. Sanatçı ulusal ve uluslararası birçok festivalde resital, devlet senfoni orkestraları ve oda orkestraları eşliğinde solo konserler verdi. Oda müziği kariyerini Pierre Amoyal, Miguel da Silva, Mark Gothoni, Eszther Haffner, Tanja Becker-Bender, Thomas Riebl, Muhittin Dürrüoğlu, Hüseyin Sermet, Yovan Markovitch gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle verdiği konserler ile sürdüren İris Şentürker, son dönemde Nicholas Dautricourt, Andrej Bielow ve Alexander Rudin ile duo ve trio olarak oda müziği konserlerine devam etmektedir. Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde önemli festival ve konser programlarında konserleri devam eden sanatçı, ayrıca yurt içinde ve dışında piyano ve oda müziği masterclassları vermektedir. Piyano dışında viyolonsel eğitimi de olan İris Şentürker piyano ve oda müziği kariyerinin yanı sıra şeflik çalışmalarını da sürdürmekte hâlen doktor öğretim üyesi olduğu MSGSÜ Devlet Konservatuvarında piyano ve oda müziği dallarında eğitim vermektedir. Sanatçının iki CD çalışması bulunmaktadır.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.