Piyano - Soprano

23 Şubat 2013 19:00

klasik müzik

World Bank Family Network (WBFN) - İstanbul Gönüllüleri tarafından düzenlenen ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından desteklenen Yardım Konseri dolayısıyla sizleri aramızda görmek bizi çok mutlu edecektir.

Sizleri saat 17.30’dan itibaren çay veya kahve ikram edeceğiz ve programa saat 19.00’da başlayan konserimizle devam edeceğiz.

Don Bosco’nun Dostları bu müzik gecesine katılımınızı sevinçle beklemektedir.

***

Biletleri, konserin başlamasından bir saat önce Notre Dame de Sion Fransız Lisesinden satın alabilir (Yetişkin: 20 TL / Öğrenci: 10 TL) ya da Susi Haworth’la irtibata geçebilirsiniz :
susihawort@aol.com

Konserin tüm geliri, Iraklı çocuklara eğitim veren okula ve Suriyeli sığınmacılar için kullanılmak üzere Don Bosco’ya teslim edilecektir.

***

Program :

• Alman kökenli soprano Christa Füelster ile açılış şarkıları
  • Azerbaycanlı kardeşler Abuzer Manafzade ve Turan Manafzade ile piyano resitali

TURAN MANAFZADE, piyano

Sanatçı, 1991 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğdu. Müzik eğitimine ilk olarak 6 yaşında Abşeron Çocuk Müzik Okulunda başladı. 2003 yılında ’’Galleria Piano Yarışması’nda mansiyon ödülü, 2008 yılında Edirne Rotary Kulübü’nün düzenlediği Piano Yarışması’nda ikincilik ödülü ve katıldığı daha birçok piyano yarışmasında dereceler ve ödüller aldı.
Bugüne kadar Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin birçok şehrinin yanı sıra Almanya’nın Hannover, Braunschweig ve Wolfenbüttel şehirlerinde konserler vermiştir. 2009 yılında Oksana Yablonskaya, Vladimir Viardo, Vincenzo Balzani, Myrthala Salazar’ın ’master class’larına katılmıştır.
Manafzade, halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarının Piyano Bölümü 3.sınıfında eğitimine devam etmektedir.

ABUZER MANAFZADE, piyano

1990 yılında Bakü’de sanatçı bir ailede doğan Manafzade, 7 yaşında piyano eğitimine başladı. İlk yarışma birinciliğini 9 yaşında «Azerbaycan Genç Piyanistleri Yarışması»nda aldı. Arkasından tüm dünyada yarışma ödülleri gelmeye başladı.
2000 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınan Manafzade, 2003 yılında seviye sınavlarına girerek Mimar Sinan Devlet Konservatuvarını kazandı.
Bugüne kadar dünyanın pek çok yerinde konserler veren Manafzade, dünyaca ünlü pek çok sanatçının da ’master class’larına katıldı.
2010 yılında Prof. Hasan Uçarsu’nun kompozisyon sınıfından mezun olan Abuzer Manafzade, şu anda piyano eğitimine aynı konservatuvarda Doç. Bahar Tokay ile devam etmektedir.