Piyano / Orçun Orçunsel

5 Mayıs 2008 20:00

İstanbul Maçka Rotaract Kulübü’nün girişimiyle, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano bölümü öğrencilerinden Orçun Orçunsel’in konseri okulumuzda gerçekleşecektir. Konser geliri Orçun Orçunsel’in eğitimini desteklemek amacıyla kullanılacaktır.

ORÇUN ORÇUNSEL

1985 yılında Istanbul’da doğdu. 4 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girerek, iki sene öğrenim gördü.

1994’te girdiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan iki defa sınıf atlayarak Zeynep Yamantürk’ün sınıfından 2004’te mezun oldu.

Kompozitör Ali Darmar ve Prof.Ayşegül Sarıca ile çalışmalarının yanı sıra Dünya çapındaki piyanist ve pedagog Stephen Kovacevich, Thomas Yee ve Hanry Faures’in çalıştaylarına katılarak sanatçılardan büyük ilgi gördü.
1.Uluslararası Ferdi Ştatzer-Lilly Ştatzer Piyano yarışmasında teşvik ödülü; 7.Uluslararası Trakya Üniversitesi Genç Müzisyenler Piyano Yarışmasında ikincilik; Kıbrıs’ta düzenlenen 1.Uluslararası Beşparmak Piyano Yarışmasında da üçüncülük ödüllerini aldı.

Özellikle Bach’ın eserlerine yaklaşımıyla ilgi çekti. Ayrıca Maurice Ravel’in “La Valse-Poeme choregraphique” eserini piyanoya uyarlayan sanatçı, bu çalışmasıyla İdil Biret, Karl-Heinz Kammerling, Stephen Kovacevic gibi dünyanın önde gelen sanatçılarından övgü topladı.

Piyano dışında kompozisyon çalışmaları yapmaktadır.
2007 yılında İzmir Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası ile Bach: iki keman konçertosu, Mozart: Klarinet konçertosu, Vivaldi: Fagot Konçertosu, ve Marcello: Obua konçertosunu yönetti.

Şehir Tiyatroları’nın Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelediği, Yalçın Tura’nın Leyla ile Mecnun müzikalinin şef yardımcılığını yaptı ve birkaç temsili yönetti. Aynı yıl, Avusturya Liseliler Vakfı tarafından verilen burs ile Salzburg yaz akademisine giderek Karl-Heinz Kammerling ile çalışmıştır. Halen, MSGSÜ Devlet konservatuarı’nda Prof.Gürer Aykal ile orkestra şefliği çalışmaktadır.

PROGRAM:

J.S. BACH - ORÇUNSEL: Passacaglia & Füg do minör BWV 582

W.A.MOZART: Sonat Si bemol Majör KV.333

*Allegro

*Andante Cantabile

* Allegro grazioso

F.CHOPIN:
Ballade no-1 sol minör op.23

Scherzo no-2 si bemol minör op.31

Andante spianato & Grand polonaise

M. RAVEL: Jeux d’Eau - Su oyunları

M.RAVELORÇUNSEL: Vals