Pierre Réach Piyano Konseri

4 Mayıs 2023 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Pierre Reach 2022’de İstanbul - Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması Jüri Üyesi idi.

PROGRAM:
W.A.MOZART: Do minör fantezi K.475
L.V.BEETHOVEN: Sonat n°10 opus 14 n°2 G majör
F.SCHUBERT: Altı Müzikal Anlar D. 780

***ARA***

R.SCHUMANN: Karnaval opus 9

Pierre Réach, piyano :

Yıllar boyunca ve dünyanın pek çok yerinde, Pierre Réach, Bach’ın Goldberg Çeşitlemeleri, Berlioz’un Fantastik Senfonisi’nin Liszt Transkripsiyonu, Beethoven’in Hammerklavier Sonatı veya Charles-Valentin Alkan’ın « Yaşamın Dört Çağı » Sonatı gibi olağanüstü eserler yorumluyan istisnai bir piyanist şöhreti kazandı. Müzikteki bilgi ve heyecan arayışını sadece kendisine ait bir coşkuyla aktarmayı bilen harika bir eğitimci olarak da bilinmektedir. Onu dinleyiciyle tanıştıran Olivier MESSIAEN Uluslararası Yarışması’ndaki birincilik ödülünün ardından, yirmi yıldan uzun bir süreden beri, sanatsal faaliyetlerin tasarlanması ve düzenlenmesinde yorulmaz bir emek sergiledi. Ayrıca İtalya’da POZZOLI, İspanya’da Maria CANALS ve JAEN Yarışmaları’nın galibi oldu ve İsrail’deki Arthur RUBINSTEIN Yarışması’nda madalya aldı. Pierre Réach, 1975’ten 1982’ye kadar Londra’da Maria Curcio ile kendini geliştirdi ve birkaç yıl boyunca Arthur Rubinstein, Alexis Weissenberg ve Paul Badura-Skoda gibi usta sanatçıların düzenli tavsiyesini aldı. Bach’tan Olivier Messiaen’e uzanan ve Mozart, Schubert, Schumann veya Chopin’in de içine dâhil olduğu önemli repertuvarında, Beethoven’in çalışmaları her zaman ayrı bir öneme sahip oldu. Tutkuyla yorumlamaktan asla vazgeçmediği bu bestecinin otuz iki sonatını bugün çalabilmek; ısrarcı bir irade, sıkı bir çalışma ve yüksek bir mükemmellik arayışı sergilediği yaşamında gerçek bir zirve noktası temsil ediyor. Pierre Réach, tüm Avrupa ülkelerinde ve ayrıca Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, Rusya, yılda dört kez gittiği Çin ve Güney Kore’de orkestra ile resital ve konserler vermiştir. Radio France’ın Filarmoni ve Ulusal Orkestrası, Tokyo’daki NHK Senfoni Orkestrası, Osaka’daki Filarmoni Orkestrası, Seul’deki KBS Orkestrası, Manchester’daki Hallé Orkestrası, Virjinya’daki Richmond Orkestrası, Milano’daki Pomeriggi Musicali Orkestrası, Balear Adaları Senfoni Orkestrası, Barselona’daki Banda Municipal gibi orkestralarla çalışmıştır. Gary Hoffman, Pierre Amoyal, Olivier Charlier, Gérard Caussé, Joan Martin-Royo, Christoph Henkel, Gérard Poulet, Sophie Koch, Michel Lethiec, Patrice Fontanarosa, Regis Pasquier, Bruno Pasquier gibi sanatçılarla birlikte resital ve oda müziği dalında pek çok fesivalde sahne almaktadır. Charles-Valentin Alkan, Bach, Mozart, Schubert, Beethoven, Olivier Messiaen, Jean Cras, Stravinski, Mendelssohn, Moussorgski gibi bestecilerin eserlerinden pek çok disk ve CD kaydı gerçekleştirir. Bugün Pierre Réach, Bach’ın Goldberg Çeşitlemeleri’nin en iyi yorumcularından biri olarak görülmektedir. Bu eserle samimi bir ilişki tesis etmekte ve onu düzenli olarak konserlerde çalmaktadır. Réach, Ocak 2005’te Şangay Konservatuvarından fahri doktora derecesi alır. Pek çok Avrupa, Amerika ve Asya ülkesinde açtığı ustalık sınıfları çok meşhurdur. Şu anda Barselona’daki Kataloyna Yüksek Müzik Okulu’nda (ESMUC) piyano ve oda müziği dersleri vermektdir. Herkes, Pierre Réach’ı, TF1 yayınında Pic du Midi Rasathanesi’nin terasında, 2800 metre yükseklikte, helikopterle taşınan bir konser piyanosunda çalarken hatırlıyor. Birkaç yıl sonra Yukarı Pirenelerdeki Bagnères de Bigorre’da Piano-Pic (www.piano-pic.fr) Festivali adıyla gerçekleşen Pirene Piyano Festivali böyle doğdu. Provin Müzik Baharı, İspanya’daki Vila-Seca Müzik Festivali ve Castelnaudary’deki Piyano Festivali de bu şekilde ortaya çıktı. Pierre Réach, 1982’den beri STEINWAY sanatçısıdır. Mart 2015’te Pierre Réach, Kültür Bakanlığı tarafından Chevalier des Arts et Lettres Nişanı’na layık görüldü.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.