«Orpheus ve Eurydike» adlı operanın incelenmesi ve çağımıza çizgi roman şeklinde uyarlanması

10C ve 10D sınıflarından öğrenciler Fransızca dersleri çerçevesinde öğretmenleri Pauline Rives ile birlikte Gluck’un yazdığı “Orpheus ve Eurydike” operasını ve özellikle de ünlü “Eurydike’imi Kaybettim” adlı parçasını incelediler.

Ardından bazı öğrenciler bu efsaneyi kendi özgür anlatımlarıyla çizgi roman hâline getirdiler: Orpheus, bir rock yıldızı; lir enstrümanı, akıllı telefona dönüşmüş; yeraltı Ölüler Diyarı bir video oyunu dünyası hâline gelmiş oldu.

Efsanenin özüne sadık kalan öğrenciler yaratıcılık güçlerini gösterdiler ve böylelikle onlar da, on sekizinci yüzyıl operasının o çok hayali olma niteliğiyle buluşmuş oldular.