Orçun Orçunsel, piyanist

21 Mart 2023, 19:30

| Konser , Klasik müzik , Rezervasyon ile

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir. Rezervasyonlar için gerekli link, konserden bir hafta önce çevrim içi yayınlanacaktır.

«Francophonie 2023» ayı kapsamında düzenlenen konser.

PROGRAM: Program, daha sonra internet üzerinden ilan edilecektir.

Orçun Orçunsel, piyano :

İstanbul’da doğan Orçunsel, dört yaşında İ.Ü. Devlet Konservatuvarına girerek ilk piyano çalışmalarına başladı. Daha sonra M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı piyano bölümünden, Zeynep Yamantürk ile çalışarak 2004 yılında mezun oldu. Kompozitör Ali Darmar ve Devlet sanatçısı Piyanist Prof. Ayşegül Sarıca ile çalışmalarının yanı sıra dünya çapındaki piyanist ve pedagog Stephen Kovacevich başta olmak üzere, Thomas Yee ve Hanry Faures’in çalıştaylarına katılarak sanatçılardan büyük ilgi gördü. Çeşitli uluslararası yarışmalarda dereceler alan sanatçı, 2007 yılında ALV Bursu ile Salzburg Yaz Akademisine giderek Karl---Heinz Kammerling ile çalışmıştır. Özellikle transcription-düzenleme alanında kendisini yoğunlaştırarak çalışmalar yapmaktadır. İlk kompozisyon çalışmalarına sekiz yaşında başlamış, bu yönde kendini geliştirmiş ve hâlen dünyanın çeşitli yerlerindeki birçok konser için kompozisyon ve düzenleme yapmakta, film müzikleri bestelemektedir. Orkestra şefliği çalışmalarına Devlet Sanatçısı Prof. Gürer Aykal ile M.S.G.S.Ü.D.K. yüksek lisans programında başlamış, 2007 yılında Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası’nı yönetmiş, aynı yıl CRR Senfoni Orkestrası ile Muhsin Ertuğrul Sahnesinde perde açan Yalçın Tura’nın “Leyla ile Mecnun” Operasında şef yardımcılığını üstlenerek temsillerden bazılarını yönetmiştir. 2008 ve 2009 yıllarında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın şef yardımcılığını üstlenmiş, daha sonra da Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Akademik Oda Orkestrası ve Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası’nı yönetmiştir. 2017 yılında Andante Dergisi tarafından düzenlenen, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında “Yılın Orkestra Şefi” ödülüne layık görülmüştür. 2008 yılından bu yana, İstanbul’da kurmuş olduğu Orchestra’Sion ile düzenli konserler veren Orçun Orçunsel, bu orkestranın daimi şefliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini yapmaktadır. Orchestra’Sion ile, Dünya çapındaki büyük piyanist Paul Badura-Skoda başta olmak üzere, Andrei Gavrilov, Dimitri Ashkenazy, Aleksander Rudin, Ayşegül Sarıca, Cihat Aşkın, Toros Can, Borusan Quartet, Bülent Evcil ve Özcan Ulucan gibi solistlerle aynı sahneyi paylaşmıştır. Bu orkestra ile Mahler 4 ve 5. Senfonilerin oda orkestrası versiyonu gibi eserlerin Türkiye’deki ilk seslendirilişini yapan Orçunsel, bir yandan Orchestra’Sion ile dünya çapındaki büyük virtüözleri ağırlamaya devam etmekte, konuk şef olarak davet aldığı orkestraları yönetmekte, kompozisyon çalışmaları, düzenlemeler ve film müzikleri yapmakta, aynı zamanda da konser piyanisti olarak kariyerini sürdürmektedir.

Orçun Orçunsel, İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması FİNAL 2022’nin şefliğini yapıyor.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail