Orchestra’Sion ile 2019-2020 Kültür Sezonunun Açılış Konseri

10 Ekim tarihinde NDS 2019-2020 Kültür Sezonu açılış konseri, Orchestra’Sion ile orkestra şefi ve solist Orçun Orçunsel, birinci keman Nilay Sancar ve kemanda öğrencimiz Ada eşliğinde, sanatseverlerle dolup taşan Notre-Dame de Sion Gösteri Salonu’nda başladı.

Sezonun bu ilk randevusunda Beethoven’in eserlerine yer verildi. Op. 43 Promete’nin Varlıkları Uvertürü’nü Orçun Orçunsel’in muhteşem yorumuyla 1 no’lu Do Majeur, op. 15 Piyano Konçertosu izledi. Hem dinleyicilerin hem de müzisyenlerin yoğun tezahüratına mazhar olan sanatçı Orçunsel, bis alkışlarına düzenlemesini Alexis Weissenberg’in yaptığı Charles Trenet’nin « Paris’te Nisan » adlı eseriyle karşılık verdi.

Orchestrasion - extrait concerto Beethoven
Chef, soliste : Orçun Orçunsel
Premier violon : Nilay Sancar
Le concert sera diffusé en direct sur Youtube à cette adresse.
PROGRAMME :
 L. van Beethoven : Ouverture des Créatures de Prométhée op.43
 L. van Beethoven : Concerto pour piano no 1 en do majeur, op. 15
* Allegro con brio
* Largo
* Rondo : Allegro scherzando
*** PAUSE ***
 L. van Beethoven :Symphonie no 1 op. 21 en do majeur.
* Adagio molto - Allegro con brio
* Andante cantabile con moto
* Menuetto : Allegro molto e vivace
* Adagio - Allegro molto e vivace

_

Konserin ikinci bölümünde ise dinleyiciler aynı ustalıkla yorumlanan 1 no’lu op. 21 Senfoni’yi zevkle dinlediler.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail