Türkiye’de Üniversite Yolunda Yararlı Linkler

YÖK Lisans Atlası ve Lisans Tercih Sihirbazını kullanarak üniversiteye ya da bölüme göre aramalar yapmanızı öneriyoruz.

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı internet sitesi, YOK Atlas dışında da üniversite/fakülte/ bölüm tercihlerinizde yardımcı olabilecek birçok farklı içerik sunmaktadır.

Üniversitelerdeki öğretim üyelerini ve çalışma alanlarını görmek için
YÖK AKADEMİK

• OSYM’nin ( Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı) çok kapsamlı sitesinden kolaylıkla Türkiye’deki Üniversitelerin isimlerine/internet sitelerine ulaşabilirsiniz.

Dikkat : Üniversitelerin genel internet sitelerinin yanında her fakülte/bölümün ayrı internet sitesi vardır. İlgi alanınıza göre araştırmanızı derinleştirebilirsiniz.
Örnek: Boğaziçi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

• Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsünce kurulan ve yönetilen URAP (University Ranking by Academic Performance) internet sitesinden yararlanarak Türkiye’nin ve dünyanın yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendireblirsiniz.

Bu ve benzeri konuları detaylı olarak açıklamak ve Türkiye’de üniversite sınavına hazırlanırken dikkat edilecek konuları belirtmek amacıyla okulda düzenli olarak toplantılar yapılır.

Yurt içi eğitim konusunda seminer vermek için okulumuza gelmiş; öğrenci ve velilerin çok faydalandıklarını ifade ettikleri sunumlar gerçekleştirmiş kişilerin isimleri ve internet siteleri:

Prof. Dr. Erhan Erkut

Nur Erdem Özeren

• ÖSYM web sitesinden geçmiş yıllarda çıkmış olan tüm üniversiteye giriş sınav sorularına ulaşabilirsiniz.

2021 yılında üniversite sınavında çıkmış sorulara ulaşmak için tıklayınız.

2020 yılında üniversite sınavında çıkmış sorulara ulaşmak için tıklayınız.

2019 yılında üniversite sınavında çıkmış sorulara ulaşmak için tıklayınız.

2018 yılında üniversite sınavında çıkmış sorulara ulaşmak için tıklayınız.

2017 yılında üniversite sınavında çıkmış sorulara ulaşmak için tıklayınız.

Linke tıklayarak diğer yıllara da ulaşabilirsiniz.

• 9. sınıftan itibaren konuların yeterince anlaşıldığından ve sınav yılına eksiksiz hazırlanıldığından emin olmak için Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerince hazırlanan Kazanım Testleri ve Değerlendirme Sınavlarını çözmek yararlı olacaktır.