Öğrencimiz U16 Basketbol Erkek Milli Takımı Kadrosunda

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi 10. sınıf öğrencisi Deniz G., 16 Yaş Altı Basketbol Erkek Milli Takımı’na seçilerek uluslararası müsabakalarda ülkemizi başarıyla temsil etti.

Geçtiğimiz Haziran’da Bolu’da başlayan ve sonrasında İstanbul’da devam eden hazırlık kamplarının ardından öğrencimizin Deniz’in kadrosunda bulunduğu U16 Basketbol Erkek Milli Takımı 24 ile 30 Temmuz tarihleri arasında Slovakya’da düzenlenen 16. Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’ne (EYOF 2022) katılarak müsabakaları 5. sırada tamamladı.

Ardından, 12-20 Ağustos tarihleri arasında Kuzey Makedonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 16 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Yıldız Erkek Milli Takımımız, Avrupa sıralamasında 8. oldu.

Şampiyonayı takımın en verimli oyuncusu olarak tamamlayan öğrencimizi içtenlikle kutlar, basketboldaki başarılarının devamını dileriz.

— -

Basında yer alan bazı haberlere aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz: