Lycée Notre Dame de Sion

Cumhuriyet Caddesi 127 Harbiye 34373 Istanbul - Tel:+90 (212) 219 16 97 www.nds.k12.tr

Uluslararası piyano yarışmasında adayların geçişi için kura çekimi

Pazar akşamı ilk uluslararası piyano yarışmasının adayları, geçiş sıraları için kura çekmek üzere, Lisede Kurum müdürü Sayın De Lansalut ve ünlü besteci ve Jüri Başkanı piyanist Stéphane Blet ile bir araya gelmişlerdi.

Katılımcılara hoş geldiniz diyen,Mayıs 2012 ’de düzenlenmesine başlanan yarışmanın koordinatörü Emmanuelle Beaufils prova koşullarını, eleme sınavlarını ve 17 Kasım tarihinde CRR’de gerçekleşecek olan gala gecesini anımsattı.

Daha sonra, Mayıs 2012’den bu yana bu olay üzerinde çalışan ekibin üyeleri olan Gösteri salonu kültür programları sorumlusu Fabienne Altınok, düzenleme kurulu üyeleri Aylin Ayşe Büyüközkaya ile Maud Oran ve okul fotoğrafçısı Nathalie Ritzmann’ı tanıttı.

Stéphane Blet bir çantadan harf çekmeye davet edildi ; çıkan harf H olup, adaylar bu harften itibaren alfabetik sırayla yarışmaya gireceklerdir.

Sayın De Lansalut herkese iyi bir katılım dilemek üzere birkaç dakikalığına söz aldı.

Adaylar daha sonra kendileriyle ilgili çeşitli belgeleri alarak, birbirleriyle önümüzdeki günlerde onları bekleyen çalışmalar hakkında sohbet ettiler.

Jürinin önüne çıkacak olan ilk aday Artavazd Hambaryan’dır. Kendisi Ermenistan’ın ikinci büyük kenti Gümrü doğumlu olup, 25 yaşındadır ve 7 yaşından beri piyano çalmaktadır. Bu onun ilk yurtdışına çıkışıdır. Bu yarışmanın varlığından 10 ay kadar önce, Google’da piyano yarışmaları hakkında arama yaparken haberdar oldu

Solda, Artavazd Hambaryan , Jürinin önüne çıkacak ilk aday

Biz hem ona, hem de yarışan diğer 23 piyaniste iyi şanslar diliyoruz !