Notre Dame De Sion Sinema Kulübü, Kısa Filmleriyle Festivallere ve Yarışmalara hazırlanıyor

Okulumuzu bu yıl yarışmalarda temsil edecek iki kısa filmin çekimleri tamamlandı. Notre Dame De Sion Fransız Lisesi Sinema Kulübü (club de cinéma NDS) ’nün katkılarıyla hazırlanan ilk film “THE OTHERS”in yönetmenliğini ve senaristliğini Esen Küçüktütüncü üstlendi. Filmin seslendirmesini Aylin Ataman, müziklerini ise Arek Zurnacı hazırladı. Tamamlanması yaklaşık bir ay süren filmin çekimleri Şanlıurfa ve İstanbul’da yapıldı.

İkinci kısa filmimiz «LA VIE»nin yönetmenliğini Tutku Tüzüner, senaristliğini Işıl Özgür, görüntü yönetmenliğini Defne Şerbetçi, müziklerini Esin Karaosman, oyunculuğunu ve seslendirmesini ise Ege Enginol yaptı. Zeynep Şahintürk, Cansu Yenici, Şiva Yüce, Hande Demirkaya, Eylül Düzağaç, Naz Bayazıt, Sena Erokyar, İdil Demirel, Tayra Taşçıoğullarından, Başak Ertuğrul, Asya Canoğulları, İlayda Çetin ve Emir Özarda da çekimleriyle filmin yapımına destek verdi. Filmin çekimleri yaklaşık üç ay sürdü.
Her iki filmin genel yönetimini okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Cemil Ceylan yaptı.

Filmler, yurt içi ve yurt dışı çeşitli yarışmalara ve festivallere başvurdu. Başvurusu yapılan festival ve yarışmalar şunlardır :

FILMMICH – Özel Saint Michel Fransız Lisesi

MEF OKULLARI Kısa Film ve Klip Yarışması (Ön eleme sonuçları açıklanan yarışmanın ilk dörde giren listesinde iki filmimiz de bulunmaktadır.)

ENKA OKULLARI Kısa Film Yarışması

BİRİKİM OKULLARI Kısa Film Yarışması

İSTANBUL ERKEKSESİ Kısa Film Yarışması (Ön eleme sonuçları açıklanan ve oylama süreci hala devam eden yarışmada iki filmimiz de 1. ve 2. sırada bulunarak yarışı önde götürmektedir)

ALEV OKULLARI Kısa Film Yarışması