Nihan Atalay & Melin Molla

10 Şubat 2022 19:30

Dikkat: Konser tarihindeki mevcut sağlık koşulları ve yürürlükteki mevzuat saklı kalmak koşuluyla, katılım sadece rezervasyonla mümkündür.

İç mekânda gerçekleşen etkinliklerimize kademeli olarak yeniden başlamayı planladığımız bu süreçte, misafirlerimizi kabul etme kapasitemiz sosyal mesafe kuralları ve konserin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesini sağlayacak olanaklarla sınırlıdır.

Kabul edilen seyirci sayısının izin dâhilindeki kapasiteyi hiçbir zaman aşmamasını sağlamak için, rezervasyonlar sadece çevrim içi yapılabilir. Telefonla rezervasyon kabul edilmez.

Sağlık koşullarındaki değişim ile resmî makamların talimat veya tavsiyeleri doğrultusunda, konser her zaman iptal edilebilir veya başka bir tarihe ertelenebilir. Bizi takip ederek bu konudaki güncellemelerimizden haberdar olabilirsiniz.

PROGRAM:
-W.A.Mozart ( 1756-1791)
Sonat No 5, Flüt ve piyano için
Allegro-Allegro-Menuetto primo-Menuetto secondo

-Pierre Sancan ( 1916-2008)
Sonatin, Fiüt ve piyano için
Moderato, Andante, Espresso- Canlı tempo

-Frédéric Chopin ( 1810-1849)
4 Mazurka Op 33, piyano için

-Robert Schumann ( 1810-1856 )
3 Romans Op 94
Nicht schnell-Einfach, innig- Nicht schnell

-Albert Roussel ( 1869-1937)
Flütçüler, op 27
Pan-Tityre-Krishna- M.de la Pejaudie

-Gabriel Faure ( 1845-1924)
Fantezi, Flüt ve piyano için, op 79

Programda ara yoktur

Nihan Atalay, Flüt

Doç. Nihan Atalay, flüt eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Mükerrem Berk ile başladı. 1999 yılında Fransız Kültür Bakanlığı tarafından verilen sanat bursuyla Lyon Devlet Konservatuvarında eğitimine Jose Daniel Castellon ve Frederic Berteletti ile devam etti. 2002 yılında İsviçre’den kazanmış olduğu eğitim bursuyla Lozan Devlet Konservatuvarında eğitimine devam ederek, Pedagoji ve Concert Diplomaları alarak mezun oldu. Lozan Konservatuvarı yıllarında çağdaş müzik üzerine eğilen sanatçı, William Blank, Bruno Mantovani,Verena Bosshart ve Sophie Cherrier ile 20 ve 21. yüzyıl repertuvarları üzerine çalıştı. Yüzyılımızın ünlü şef bestecilerinden Pierre Boulez ile çalışma şansını elde ederek Lucern Festival Akademisinde aktif olarak yer aldı. Çağdaş müzik üzerine yaptığı çalışmalarından ötürü İsviçre Nicati de Luze Derneği tarafından iki defa ödüllendirildi.
2005 yılında Cenevre Konservatuvarı Barok Müzik Bölümü’nde, 17.ve 18. yüzyıl barok flüt ve repertuvarı çalışmaları üzerine yoğunlaşan sanatçı, Serge Saitta ve Basel Schola Cantorum’da Marc Hantai ile eğitimine devam ederek birçok uluslararası barok müzik topluluklarında yer aldı. 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde National Flute Association’un düzenlemiş olduğu barok flüt yarışmasında birincilik ve jüri özel ödülüne layık görüldü.
Michel Mourages, Patrick Gallois, Barthold Kuijken, Philippe Bernold gibi isimlerle çalışmalarını derinleştirme fırsatı bulan sanatçı ayrıca Cenevre Oda Müziği Orkestrası ve Konservatuvarında görev yapmıştır.
Solistlik kariyerine yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle devam eden Doçent Nihan Atalay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında flüt, oda müziği dersleri vermekte ve ustalık sınıfları düzenlemektedir.

Melin Molla, piyano

Son zamanlarda Türkiye ve yurt dışında yaptığı solo ve oda müziği konserleri ile dikkat çeken, müzik otoriteleri ve eleştirmenlerinin de beğenisini kazanan, hakkında övgü ile bahsedilen Melin Molla için basında çıkan bazı konser izlenimleri:
“…Melin Molla, Debussy ve Rachmaninov’da gösterdiği olağanüstü incelik ve teknik performans günümüzdeki en usta piyanistleri bile kıskandırabilir. Belli ki burada piyanistin büyük tecrübesi konuşuyor…”
Trostberger Tagblatt, Almanya

“…Brahms Horntrio’da Melin Molla’nın performansı dikkat çekiciydi- enerjik ve canlı, gerektiğinde de, Brahms’a tipik, karamsar denecek kadar içe dönük. Teknik zorluklarla dolu olan final de, sanki çok kolaymış gibi havalı, şakacı ve parlak çalındı. Bu piyaniste dikkat…”
Gerda Gutenberg, Salzburger Nachrichten, Avusturya

“…Melin Molla’nın çalışında beni en çok etkileyen unsur, büyük bir ifade güçlülüğüile birleşen derin duygusallığı…”
Rolf Plagge, Mozarteum dergisi, Avusturya

Bulgaristan’ın Silistre kentinde doğan Melin Molla, müzik ve piyano çalışmalarına yedi yaşında başladı.1985 yılında çok başarılı bir sınav vererek Rusçuk Müzik Lisesine girdi. Burada Emilia Kostova ( Jörg Demus’un öğrencisi ve arkadaşı) ile çalıştı. İleriki lise yıllarında Bulgaristan’nın efsane piyanistleri Lüba Ençeva, Milena Mollova ve Dora Lazarova ile de çalışma fırsatı buldu. Okulunu 1990 yılında üstün derece ile bitirdi.
1991 yılında Türkiye’ye yerleştikten sonra çalışmalarına İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Hülya Ardıç ile devam etti. 1994’te lisans, 1997’de yüksek lisans, 2002’de de Sanatta Yeterlik ( Sanat Doktorası) diplomalarını alarak okuldan pekiyi derece ile mezun oldu.
1997 yılında ustalık sınıfına katılarak tanıdığı alman piyanist Rolf Plagge’nin daveti üzerine Salzburg Mozarteum Müzik Akademisindeki piyano sınıfına girerek öğrencisi olmaya hak kazandı. Burada konser piyanistliği ve piyano pedagojisi dallarında öğrenim gördü, yorumculuğunu geliştirdi. Hüseyin Sermet, Alexander Jenner, Peter Lang, Wolfgang Manz gibi ünlü yorumcuların verdiği ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı.
Eğitimi boyunca başarılarından dolayı birçok vakıftan burs kazanma şansını elde ederek, 2001 yılında da Mozarteum Akademisinde gösterdiği üstün performansından dolayı Avusturya Hükümeti Başarı Bursu’na layık görüldü.
Bulgaristan, Avusturya, Almanya, Kıbrıs ve Türkiye’de genç yaştan başlayarak birçok resital ve oda müziği konserleri veren Melin Molla, İstanbul’da AKM, Avusturya Kültür Ofisi, Aksanat Kültür Merkezi, Kültür Üniversitesi, Resim Heykel Müzesi, Marmara, Haliç ve Bahçeşehir Üniversiteleri başta olmak üzere; İzmir Sanat, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Salzburg’da Mozarteum Wiener Saal, Schloss Mirabell ve Schloss Leopoldskron’da çaldı. Sanatçı ayrıca 25.İstanbul Müzik Festivali’nde Genç Yetenekler Dizisi çerçevesinde konser vermiş, 1994 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuvarınca düzenlenen Bülent Tarcan Piyano Yarışması’nda Birincilik kazanmıştır.
Kariyerine çok yönlü konserler vererek devam eden Melin Molla, ayrıca Wielfried Tachezi, Rugierro Ricci, İgor Oistrach, Emmanuel Pahud, Führlinger, Michel Lethiec, Mincho Minchev gibi ünlü müzisyenlerin verdiği ustalık sınıflarının (masterclass) korrepetitörlüğünü de yapmıştır.
2004 yılında yurda dönen sanatçı, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuarı ve İTÜ Devlet Konservatuvarı “Piyano”, ‘’Oda Müziği” ve “Piyano Pedagojisine Giriş” dersleri vermiştir. Pek çok piyano resitali başta olmak üzere, 2009 yılında “İstanbul Art” adında kurduğu Oda müziği Topluluğu ileyurt içinde birçok festivalde konser vermiştir. 2007 yılında Doçentliğini kazanmış, hâlen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarında Piyano Öğretim Üyesi görevini sürdürmektedir.