Neslin Değişen Sesi Okulları 8. sınıflarının NDS gezisi ve biyoloji atölyesi

15 Aralık’ta ortaokul psikoloğu Ebru Müftüoğlu ve öğretmenler Céline Erdoğdu, Maria Tekel ve Selin Erdoğdu, Neslin Değişen Sesi Okulları 8. sınıf öğrencilerinin Notre-Dame de Sion Fransız Lisesine yaptıkları gezide onlara eşlik ettiler.

Ortaokul öğrencileri iki gruba ayrıldı ve böylece dönüşümlü olarak NDS’nin tüm mekânlarını gezdikten sonra, bir slayt sunumu izlediler ve çok verimli geçen bir biyoloji atölyesine katıldılar.

Biyoloji öğretmeni Belkacem Merad tarafından karşılanan öğrenciler DNA alıp soyutlamak, filler için diş macunu yapmak ve parmak izi bulmak gibi heyecan verici bir dizi çalışmaya tanık oldular.

Çalışmalar sonunda öğrencilerden bazıları meraklarını gidecek sorular sorarak bilime karşı duydukları özel ilgiyi ortaya koydular.