NDS’nin L1 sınıfları eğitim-öğretim yılını geleneksel ikinci dönem sonu töreniyle sonlandırdı

Hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik 17 Haziran 2016’daki ilk törenden sonra, yılın son randevusunda Okul Kurucu temsilcisi Sör Monique, okul müdürü Yann de Lansalut ve Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi ile buluşan bu kez 9. sınıflardı.

Prix d’excellence (sınıf birinciliği ödülü) ve prix d’honneur (onur ödülü) lerinin, öğrencilerin kurumda yapılan etkinliklere katılımları dolayısıyla verilen sertifika ve teşekkür belgelerinin teslim edildiği bu önemli tören, seviye müdür yardımcısı Nadine Şenkür tarafından yönetildi.

Bu eğitim yılı sonunda NDS’den ayrılan öğretmenler ve özellikle 9. sınıf öğrencilerine Molière’in dilini öğreten ve onlara “Kalp Dili” adlı tiyatro sanat projesi çerçevesinde eşlik eden Hermine Ride ile duygu dolu bir şekilde vedalaşıldı.

Öğrencilerinden üçü öğretmenleri Hermine için bir şarkı söylerken, onunla birlikte tiyatro çalışması yapmış olan üç meslektaşı da kendisi için özellikle bestelenen bir şarkı süresince müzisyenlik ve şarkıcılık rolünü üstlendiler.

Müdürlerin son konuşmaları sonrasında söylenen İstiklal marşının ardından yaz tatili başlamış oldu!