NDS’nin İngilizce MUN Kulübü Robert Kolej’de düzenlenen RCIMUN Konferansı’na katıldı

NDS’nin İngilizce MUN Kulübü’nden dokuz öğrenci 4 – 8 Nisan 2017 tarihleri arasında Robert Kolej’de düzenlenen RCIMUN Konferansı’na katıldı.

Altuga Çömez ve Emir Gürel Uluslararası Adalet Mahkemesi’nin karşılığı olan RMICC Kurulu’na girdiler. Simay Toker ile Deniz Tekant İnsan Hakları Kurulu’nda çalıştılar. Verda Atilla ile Sude Akın da Siyasi İşler Kurulu’ndaydı. Beliz Ertekin ile Can Uzman ise Silahsızlanma Kurulu’nda yer aldılar. Dilay Yürekten Ekonomik ve Sosyal Kurul’da, Nil Obdan da Çevre Kurulu’nda yer aldılar.

Bu konferans süresince bazı öğrencilerimiz Bahreyn’i, bazıları ise Arjantin’i temsil etti.

Öğrenciler, çeşitli konularda tartıştıktan sonra her biri kurullarda tartışılacak olan çeşitli kararlar kaleme alarak önerilerde bulundular.

Benimsenen öneriler son gün düzenlenen Genel Kurul’da sunuldu ve tartışıldı.