NDS’nin İki Yeni Öğrencisi, Ceren ve Emir

Ceren ve Emir, bu yıl NDS Hazırlık sınıflarına girmeye hak kazanan öğrencilerden ikisi...

Kadıköy’de oturan Ceren, Bilfen Çamlıca Ortaokulunda okumuş. Hiç Fransızca bilmiyor; ancak bu dile ilgi duyuyor ve Fransa’yı seviyor. Bu nedenle, aynı okuldan gelen en iyi arkadaşı Zeynep gibi, Fransızcayı lise eğitimi süresince öğrenmeyi diliyor.

Emir ise Çekmeköy’deki Özel Sezin Ortaokulundan geliyor. Fransız dilini bilmiyor. Aslında ilk önce Almanca öğrenmeyi düşünmüş. Sonunda kendini Fransızcaya daha yakın hissetmiş ve onu öğrenmeye karar vermiş. Kendi ortaokulundan mezun olup geçen yıl lise eğitimine NDS’de başlamış bir öğrencimizi tanıyor. Ayrıca Özel Sezin Ortaokulundaki diğer arkadaşları da eğitim-öğretim yılına Emir gibi Notre-Dame de Sion’da başladılar.

Ayrıca bu öğrencilerin ikisi de sporcu. Ceren, yelken yapıyor. Emir ise Fenerbahçe yüzme takımında. Bu iki yeni öğrencimize ve Hazırlık sınıflarına gelen tüm öğrencilerimize iyi bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.