NDS’nin Altıncı Uluslararası Dijital Bahar’a Katılımı

NDS, 21 ve 22 Şubat 2020 tarihlerinde Saint-Benoît Fransız Lisesinde düzenlenen Altıncı Uluslararası Dijital Bahar’da temsil edildi.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinden 9. sınıf öğrencisi Doğa ile 12. sınıf öğrencisi Elvin, Türkiye’deki yirmi farklı liseden öğrencilerle birlikte, yapay zekâ konusunda IATHON başlıklı eğitsel bir hakatona katıldı.

Dörder kişilik gruplardan oluşan on ekip hâlinde bir araya gelen katılımcılar, 21 Şubat saat 9.00’dan 22 Şubat 13.00’e kadar aralıksız kodlama yaptılar. Böylece sadece etkinlik günü katılımcılara açıklanan «Çevre İçin Bir Çözüm» başlıklı temaya yapay zekâ açısından bir cevap sunmayı denediler.

Ayrıca NDS’de matematik ve bilişim öğretmeni Elisée R., Exolingo platformu üzerinden oyuna dayalı bir sözcük alıştırma atölyesi yönetti.

Okul temsilcilerimizi kutluyoruz.