NDS’li Yeni Hazırlık Öğrencileri için Geleneksel Oryantasyon Oyunları

NDS Hazırlık öğrencileri yeni okul ortamına alışmak için kurumun rehberlik öğretmenleri tarafından hazırlanan geleneksel oyunlara katıldılar.

Her rehberlik öğretmeni, iki gün boyunca düzenlenen oyunlardan her biri için bir sınıf mevcudunun yarısının sorumluluğunu üstlendi.

Öğrenciler, rehberlik öğretmenleri eşliğinde, okuldaki ortak iç ve dış mekânları ziyaret ettiler. Öğretmenler farklı mekânları ziyaretleri sırasında, okulda bulunan Kurucu Temsilcisi Sœur Monique, müdür yardımcıları, okul hemşiresi, danışma personeli gibi rastladıkları kişilerin görevleri konusunda öğrencileri bilgilendirdiler.

NDS’yi tanıma oyunu sonrasında her öğrenci, gelecek beş yılda kendisi için gerekli kişi, görev ve yerlerle ilgili edindikleri bilgilerin aklında kaldığından emin olmak için bir soru formu doldurdu.