NDS’de yeni teknolojiler için belgelendirme kursları devam ediyor

Üç gruba ayrılmış olan 83 NDS öğrencisi, yeni teknolojiler için belgelendirme kurslarına katılmak üzere 2016 Ekim ayı başlarından bu yana her hafta okul sonrası matematik öğretmeni ve EBİT koordinatörü Elisée Reclus ve Galatasaray Üniversitesinde doçent ve Robotik Bölümü müdürü olan Teoman Naskali ile bir araya geliyor.

Öğrenciler 31 Mart tarihinde Lisede yapılacak olan “Code Cup” Yarışmasına hazırlanmaktalar. Üzerinde aracın hızını belirlemeyi sağlayan sensör yerleştirilmiş bir balon topu tarafından çalıştırılan bir araba tasarlıyorlar.

NDS’nin -Ookuma şirketinin bize filamentlerini sunduğu- 3 boyutlu yazıcısı sayesinde her bir öğrenci kendi arabasını üretti ve arabanın azamî (saatte 15 km.) hızını hesaplamayı sağlayan şifreyi oluşturdu.