NDS’de yeni VOLEY çalışmaları 18-19 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi

VOLEY (Vizyon oluşturma entegratif yöntemi), lise çağındaki gençlerin meslek bilincini geliştirmenin yanı sıra, öğrencinin sahip olduğu özgün ve yapıcı-yaratıcı potansiyelini deneyimlemesine imkan veren bir grup çalışmasıdır. Grup çalışması gence kişisel farkındalık kazandırarak, kendini geliştirmesine yardımcı olur.

Dünya Bankası Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması’nda ödül alan ve 2009-2010 Eğitim Öğretim yılından beri lisemizde istekli öğrencilerin katılımı ile yapılan VOLEY grup çalışması bu sene de 9. sınıflardan 20 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İşte 2016-2017 Eğitim öğretimin ilk sömestr son haftasında iki tam gün boyunca Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlarının gözetiminde yapılan VOLEY grup çalışmasından öğrenci izlenimleri:

VOLEY çalışmasına katılırken meraklıydım çünkü çalışmanın içeriği ve işleyişi hakkında pek bir bilgim yoktu. Çalışma sırasında ise bu merakım olumlu duygulara döndü. Yaptığımız geleceğe yönelik düşünme etkinlikleri sayesinde kafamda geleceğimle alakalı fikirlerim belirginleşti ve bazı konularda netliğe vardı. Bu sebeple çalışmaya katıldığım için çok mutluyum ve faydalı olduğuna inanıyorum.

Bence gayet yararlı bir çalışmaydı. Kafamda bazı fikirlerin netleştiğini düşünüyorum ve geleceğimle ilgili kabaca ne hayal ettiğimi, istediğimi görmüş oldum. Kendimle ilgili bir sürü şey keşfettim.

VOLEY çalışması sayesinde gelecekte hayatımın nasıl olmasını istediğimi daha da iyi anladım. VOLEY çalışması bana çok şey kattı. Çok keyifli bir çalışmaydı, çok eğlendim.

VOLEY çalışması bence çok faydalı bir çalışmaydı. Gerçekten kendim hakkında fark edemediğim bazı şeyleri fark etmeme sebep oldu. Çok verimli geçti benim için ve başka zaman yine yapılsa her türlü yine katılırım. Bu uygulamaya katılırken daha farklı bir şey hayal etmiştim ama sonuçta elde ettiklerimle de gayet mutluyum. Her şey için teşekkür ederim.

Ben zihin çalışmalarını yaptığım için çok mutluyum. Hatta neden daha önce yapmadım diye düşünüyorum. Ve bu çalışmayla ileriki hayatımda ne istediğimi kesin olarak belirlediğimi düşünüyorum ki bu da benim gelmeden önceki beklentilerimi karşılamış oluyor.