NDS’de Uluslararası Medyatekçiler Toplantısı

28 Mart 2017’de Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ilk kez İstanbul’da uluslararası okullarının medyatekçilerinin dönem toplantısını düzenledi.

Toplantıya Üsküdar American Academy, IASL (International Association of School Librarianship), Robert College, MEF International School, FMV Işık okulları, Terakki Okulları, Saint Joseph Fransız Lisesi ve NDS dokümantalistler ekibi katıldı.

Bu buluşmanın düzenlenmesini üstlenen Birute Verbiejute lise medyatekinin farklı birimlerini tanıttı.

Ardından tüm medyatekçiler profesyonellere hitap eden gelecekteki konferanslar, grubun ve işleyişi, etkinlikler, örneğin okunan kitaplar hakkında fikir alışverişi anlamına gelen “book chat”, yenilikler, vb. gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

Konuşmaların sonunda Anne Baradel katılımcıları Galeri’ye götürdü ve “Duyuların Haritacılığı” sergisinin rehberliğini yaptı.