NDS’de Üçüncü Code Cup Yarışması

14 Haziran 2019 tarihinde NDS, lisenin matematik öğretmeni ve Bilgisayar Teknolojileri Eğitimi Koordinatörü Elisée Reclus’nün danışmanlığında düzenlenen ve NDS’nin yanı sıra Saint-Benoît ve İzmir’deki Tevfik Fikret Liselerinden gelen yetmiş öğrencinin katıldığı Üçüncü Code Cup Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

Bu yıl katılımcılar, arkadaşlarının projelerini değerlendirdiler. Bu değerlendirmeler ışığında, NDS 10 F sınıfından Utku G. ve Onur B., hazırladıkları Clockwork Castle video oyunu için Katılımcı Ödülü’ne layık görüldüler.

Galatasaray Üniversitesinden Damien Berthet, Orhan Kolak, Atay Özgövde, Teoman Naskali ve Özgün Pınarer ile Pierre Loti Lisesinden Luc Degand’dan oluşan jüri, projeleri keşfetmek ve yapılan sunumların Fransızca açısından niteliğini, zorluk derecesini, yararlılığını ve her bir öğrencinin konuya hakimiyetini değerlendirmek üzere masaları dolaştılar.

Böylece kişisel veya grup hâlinde toplamda otuz iki proje jüriye sunuldu.

Mükemmellik Ödülü: Solar Explorer projesi ile Saint Benoît Lisesi
Özgünlük ödülü: Para tarama makinesi ile Zeynep G. (9 D)
En İyi Code Ödülü: Video oyunu Lunar ile Roni K. (Hz D)
Jüri Özel Ödülü: V1 fırlatıcıları için Alp Kutlu K. (9C) ve Zeynep T. (9B)

Yarışmanın kazananları Vatan Bilgisayar’da geçerli 200 TL’lik hediye çeki kazandılar.

Bu eğitim-öğretim yılının Yeni Teknolojiler Formasyonu sertifikaları ile Code Cup ödülleri gün sonunda dağıtıldı.

Tüm katılımcıları kutluyoruz!