NDS’de Orgeneral İlker Başbuğ’un Atatürk üzerine Konferansı

Atatürk haftası ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kaybının 80. yıl dönümünü anma etkinliği kapsamında, 9 Kasım 2018 tarihinde NDS, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’u ağırladı.

Sayın Başbuğ, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı, gençliği, askerlik kariyeri ve lider yönü hakkında bilgi aktarırken ilgili pek çok anekdotu da dinleyicilerle paylaştı. Konuşmacı, öğrencilere sorular sorarak ve onlardan gelen soruları yanıtlayarak gençlerle zengin bir fikir paylaşımında bulundu. Atatürk sayesinde neler öğrendiği ve Ulu Önder’le bir araya gelme olanağı olsa ona ne sormak isterdi gibi sorular konuşmacıya yöneltilenler arasında en ilginç olanlarıydı.

Kuşkusuz öğretmenlerle öğrenciler arasında kalıcı bir hatıraya dönüşen bu buluşma, Orgeneral İlker Başbuğ’un kitap ve fotoğraflarını büyük nezaket ve ilgiyle imzaladığı uzun bir paylaşım anıyla noktalandı.