NDS’de Faruk Duman ile Yaratıcı Yazarlık atölyesi

« 7 Nisan 2017 Cuma günü okulumuzda 6 Saint Benoit, 6 Saint Joseph ve 40’ın üzerinde Notre-Dame de Sion Fransız Liseleri öğrencileri katılımıyla yazar Faruk Duman ile planlanmış olan Yaratıcı Yazarlık Atölyesinin birinci aşaması gerçekleşti.

Faruk Duman ile öncelikle yerli ve yabancı yazarları konuştuktan sonra, içimizde yer alan yazarlar kendi yazılarını atölyede işlenmek üzere tanıttı, hep beraber okuduk, tartıştık.

Farklı öğrenciler tarafından, farklı türlerde yazılmış olan yazılar içinde başlangıç için olay öykülerini seçip, bunlar üzerinden gittik. Tasviri, duyguyu ve anlatı tarzlarını, olay öykülerindeki akış, plan ve öğeler üzerine konuştuk.

Etkinliğin sonunda ise ikinci adım için öğrencilerin kendi yazılarını ikinci aşamaya kadar Faruk Duman’a yollaması ve yazıların okunması planlandı. »

Selin Uyguç, 11B