NDS’de 24 Kasım 2015 Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım’da tüm yurtta ve NDS’de geleneksel Öğretmenler Günü kutlaması yapıldı.

Öğretmenler töreni düzenleyen 12.sınıf öğrencilerinin eşliğinde, herkesin buluştuğu Gösteri Salonu’na geldiler. Kutlamaya gelen davetliler arasında lisenin eski Türk Müdür Başyardımcısı Gönül Orhonlu, NDS’liler Derneği Başkanı Lale Murtezaoğlu ve NDS Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Selen Şerbetçi de vardı.

Okul Müdürü Yann de Lansalut’nün giriş konuşmasından sonra,Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi de günün anlamına ve Atatürk’ün öğretmenlere verdiği öneme değindi; ardından geleneksel bir dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı yer aldı.

Daha sonra, 12G’den Işıl Özgür ile Eren Özaydın kısaca söz alarak öğretmenlerine teşekkür ettiler. Öğrencilerin, öğretmenlerinin de katkısıyla hazırladıkları program « Télé vie Sion »un sunumu 12B’den Doğan Zenginer tarafından yapılırken, Ege Türev Çelik (12D), Arek Zurnacı (12E) ve Alp Kalleci (12B) de ona müzikleriyle eşlik ettiler.

Ardından tüm son sınıflar sahneye çıkarak söyledikleri şarkıyla kutlama programını sonlandırdılar.

Programın NDS’nin - eski ve yeni – öğretmen ve personeline ayrılan ikinci bölümünde ise, 20 yıldır görev yapan Matematik öğretmeni Sevil Öğreten, yine Matematik öğretmeni olarak 35 yıldır görev yapan Elia Güzel, lisede Türk Müdür Başyardımcısı ve Kimya öğretmeni olarak 25 yıldır çalışan Suzan Sevgi ve yine 25 yıldır NDS hizmetinde olan Muzaffer Arslan uzun yıllar okulda yaptıkları hizmet ve çalışmalardan dolayı onurlandırıldılar.