NDS’de 2015-2016 eğitim yılı tiyatro sanat projesi “Kalp Dili” oyununun sunumu

6 Haziran haftasında, NDS’nin eğitim yılı boyunca “Kalp Dili” tiyatro sanat projesine katılan 9. seviyenin çeşitli sınıfları, yazar ve yönetmen Stephan Ramirez ve yardımcıları Antoine Philippot ile Eduardo Castro Neves ile birlikte buluşarak, ortak çalışmalarından ortaya çıkan aynı başlıklı tiyatro oyununa son halini verdiler.

Oyun 10 Haziran’da tüm öğrenci ve öğretmenlere sunuldu ve böylece herkes Aylin, Arnaud ve Archibald adlı üç arkadaşın öyküsünü öğrenmiş oldu.

Öğrenciler tarafından, Fransa’dan gelen sanatçılar, Fransızca öğretmenleri ve NDS sanat sorumlusu Fabienne Altınok’un yönlendirmesiyle, aylar boyunca işlenerek sıfırdan oluşturulan bu güzel hikayede dostluk, sevgi, ölüm, aile ilişkileri ele alındı.

Güzel bir deneyim, tüm katılımcılar için olduğu kadar yöneticiler için de gayet zenginleştirici bir ekip çalışması gerçekleşmiş oldu ve bu sayede katılımcı öğrenciler ile onları yönlendiren eğitimciler arasında güçlü bağlar oluştu.

Herkese bravo ve yaşasın “Kalp Dili” diyoruz!

Bu konudaki diğer makaleler..

«Kalbin Dili», geçen hafta NDS sahnesinde ilk adımlarını attı

NDS’de « Kalbin Dili » adlı sanat projesi başladı