NDS Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü Atölye Çalışmaları - 2:Yoğurt Yapımı

Notre-Dame de Sion Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü doğal ve temiz gıdaya ulaşma amacıyla Saint-Michel Lisesi öğrencileri ile doğal yoğurt yapımını 28 Aralık ayında öğrendiler.

Raf ömrü artsın diye kimyasal katkı malzemeleri kullanılarak yapılan yoğurtlar sağlığımızı tehdit etmektedir. Oysa sağlıklı beslenmede doğal olarak yapılan yoğurtun faydası tartışılamaz.

Özel olarak çiftlikten getirilen organik sütler kaynatıldıktan sonra sıcaklığı el yakmayacak dereceye kadar bekletildi. Mayalık yoğurt ılık sütün içine yavaşça eklenerek iyice karıştırıldı.

Oda sıcaklığında 4-5 saat bekletildi.

Eğitmen Ferdağ Sezer tarafından yoğurt yapımını öğrenen öğrenciler öğretmenleri Seval Erol ve İnci Kimyonşen ile birlikte yaptıkları yoğurtları yediler.

Resimler : Saint-Michel Fransız Lisesi